Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
14°C
PET.
22°C
13°C
Oceni objavo

Planinci invalidi v Planinskem domu pod Ježo

V soboto 9. septembra 2023 je bil v Planinskem domu pod Ježo prav poseben dan. Obiskali so ga namreč Planinci invalidi iz vse Slovenije. Invalidi in njihovi spremljevalci so se glede na težavnost poti razdelili v tri skupine.

Izhodišče oseb z vozički je bila vasica Srednje z Vaškim domom Mihaela Gabrijelčiča, šli so mimo vasice Pušno, zaselka Vogrinki do Planinskega doma Pod Ježo. Približno štiri kilometre je bilo dolga njihova trasa.

Druga skupina je odšla peš po asfaltni cesti od Planinskega doma pod Ježo do Solarjev (Italija) in naprej do muzeja na prostem na Kolovratu, vračala se je po slovenski strani do Planinskega doma pod Ježo.

Tretja skupina je štartala pri Domu pod Ježo, se spustila do izvira mejne reke Idrije, sledil je vzpon do vasice Breg  in nadaljevanje do Solarjev in naprej do muzeja na prostem na Kolovratu z razgledno točko nad dolino Soče. Vračali so se po slovenski strani čez 949 metrov visoko Ježo do izhodišča Planinskega doma pod Ježo, kjer je bilo za vse udeležence poskrbljeno za okrepčilo. Sledili so sklepni pozdravi predstavnikov Planincev invalidov, domačega Planinskega društva Valentin Stanič Kanal in ekipe Planinskega doma pod Ježo,

ki se je ponovno izkazala.

Na odziv Planincev invalidov, ki so prihajali iz vse Slovenije kaže tudi zapis, ki so ga objavili:

Na našem pohodu na Planinski Dom Pod Ježo smo se ponovno srečali s prijatelji inPlaninci, ki že nekaj časa niso bili z nami! Bilo je kot da bi se včeraj videli, saj prijateljstvu  čas ne more do živega.  Skupaj smo preživeli čudovit dan, se smejali in si izmenjali nepozabne trenutke. Počutimo se sprejete in veseli smo, da smo lahko ponovno skupaj ustvarjali spomine. 


Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri uspešni izvedbi dogodka.


                                                                                  Pd Valentin Stanič Kanal





Oglejte si tudi