DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Pestro dogajanje Športnega twirling kluba Deskle

Tako kot vsako leto je tudi letos klub organiziral tradicionalno Božično-novoletno rajanje, ki je potekalo 16. decembra v desklanski telovadnici. Za twirlarke in twirlarja je bila to priložnost, da so gledalcem pokazali vaje, ki so se jih naučili v letošnji sezoni, hkrati pa je bilo rajanje tudi generalka za vse tekmovalke, ki so se začetek februarja udeležile 1. kvalifikacij. Za naše nove članice, ki so s twirlingom pričele oktobra, je bil to tudi prvi nastop, na katerem so pokazale vse stvari, ki so se jih že naučile. Da je bilo vzdušje na rajanju še bolj  praznično pa je poskrbel Božiček.

Istočasno je na Twirling zvezi Slovenije v Slovenski Bistrici potekalo izobraževanje za trenerke twirlinga. Iz našega kluba sta se ga udeležili Naja Rogač in Zoja Bolterstein Leskovar. Izobraževanje je potekalo cel vikend. Prvi dan sta pridno nabirale teoretično znanje in opravile praktični del izpita. Naslednji dan pa sta bodoči trenerki uspešno odpisale vse potrebne izpite. Sedaj ju čaka obdobje, kjer bodo praktično znanje nabirale pod mentorstvom dolgoletnih trenerk, nato pa bodo lahko svoje bogato znanje predajale na naslednje generacije desklanskih twirlark.

V okviru Prazničnega decembra v Kanalu, sta se naši dve najstarejši skupini odzvali povabilu Turističnega društva Kanal in 29. decembra, nastopili na kanalskem placu. Dogajanje so twirlarke popestrile z dvema nastopoma – parado in E.T., katere so zaplesale ob spremljavi Pihalnega orkestra Salonit Anhovo.

Kmalu za tem pa so na spored prišle 1. kvalifikacije  za državno prvenstvo v letošnji sezoni, ki so 10. februarja potekale  v Ljutomeru. Kvalifikacije so potekale v disciplinah solo, solo pari, two baton in three baton. Kar 12 deklet iz našega kluba se je tam potegovalo za uvrstitev na 27. državno prvenstvo. Po napornem tekmovalnem dnevu in dobro odplesanih nastopih so se vse naše twirlarke uspešno kvalificirale v finale. Iskrene čestitke vsem!

1/2

Bodoči trenerki s predavateljem TZS

Zadnji nastop v preteklem letu

Vse twirlarke pa sedaj že pridno trenirajo in izpopolnjujejo svoje vaje za prihajajoče 2. kvalifikacije v freestyle in freestyle par disciplinah, ki bodo potekale 17. marca v Slovenskih Konicah. Kmalu za tem pa jih čaka državno prvenstvo, ki bo 20. in 21. aprila  potekalo v Slovenski Bistrici. Z rezultati iz državnega prvenstva se bodo twirlarke potegovale za mesto v slovenski reprezentanci, ki se konec julija odpravlja na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo na Češkem.

Oglejte si tudi