JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

5. turnir v sklopu Primorskega osnovnošolskega pokala za učenke in učence na OŠ Deskle, 13.04.2024

V soboto, 13. 4. 2024 je na OŠ Deskle potekal 5. turnir v sklopu Primorskega osnovnošolskega pokala za učenke in učence Primorske regije, ki se jim je pridružil učenec iz Spodnje Polskave. Na turnirju je sodelovalo 81 učenk in učencev iz 28 osnovnih šol. Iz OŠ Deskle je sodelovalo 15, z OŠ Kanal pa 9 učenk in učencev.

V skupnem rezultatu je zmagal Anej Zlatolas iz OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, 2. mesto je dosegel Nejc Zagoršek iz OŠ Šempas in 3. mesto Nejc Gabršček iz OŠ Deskle. Najvišje uvrščeno dekle je bila Maruša Mivšek iz OŠ Draga Bajca Vipava, ki je zasedla visoko peto mesto.

V prvo polovico vseh sodelujočih so se uvrstili še naslednji domačini: Mathias Morenčič iz OŠ Deskle na 4. mesto, Tilen Rogač, prav tako iz OŠ Deskle na 12. mesto in Rafael Kofol iz OŠ Kanal na 33. mesto.

Po kategorijah pa so osvojili naslednje kolajne. Iz OŠ Deskle: Lara Morenčič srebrno pri dekletih, Tilen Rogač je dosegel zlato pri fantih do 10 let,  Mathias Morenčič pa zlato pri fantih do 14 let ter iz OŠ Kanal, Luka Testen bronasto pri fantih do 8 let.

Med turnirjem je g. Valter Reščič, predsednik TD Korada popeljal starše in spremljevalce šahistov na pohod po tematski poti Deskle.

1/5





Zahvaljujem se pokroviteljema OŠ Deskle in občini Kanal ob Soči in izvajalcu tekmovanja ŠD Posočje. Tekmovanje sem vodil Boris Kogoj skupaj s sodnikoma Erikom Hozjanom in Alešem Rutarjem. Hvala tudi staršem in otrokom za pomoč pri pripravi in pospravljanju prostora.

Povezava rezultati: Chess-Results Server Chess-results.com - 2. Primorski osnovnošolski pokal 2023/24 - 5. turnir 

Zapisal: Boris Kogoj, mentor  

Oglejte si tudi