Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Utrinki iz letošnje razstave DU Kanal

Tudi letošnji Dan starejših smo obeležili s tradicionalno razstavo ročnih del. Postavili smo jo v Gotski kleti na Kontradi. Ljubitelji ročnih del smo vam želeli predstaviti vsaj delček tega, kar so ustvarile naše roke v času od lanske razstave in dokazati, da nam še ni zmanjkalo idej, poguma in volje, da bi ustvarjali, se učili in družili.

 Veliko ur potrpežljivega dela je skritih v razstavljenih izdelkih. Le kdo bi jih preštel. Naše plačilo je veselje ob uspešno zaključenem delu. Takrat se počutimo kot športnik, ki doseže zastavljeni cilj in le on ve, koliko truda je bilo potrebnega za zmago.

Na razstavi je bilo mogoče videti pester izbor klekljanih čipk, kvačkanih, šivanih in pletenih izdelkov, izdelkov iz lesa in drugih materialov.  Članice skupine »Svetloba« so razstavo obogatile s svojimi slikami.  Predstavljeni pa so bili tudi dosežki naših športnikov.

Prav posebno zmago letos slavijo članice skupine ročnih del.  Že dvajset let izdelujejo punčke za Unicef. Z izkupičkom od prodaje teh punčk Unicef priskrbi cepivo za otroke iz nerazvitih dežel in na ta način rešuje njihova življenja.

Tudi letos smo lahko občudovali domiselne izdelke, ki so jih pod budnim očesom vzgojiteljic in učiteljic ustvarile spretne rokice naših najmlajših. Upajmo, da bodo veselje do ustvarjanja ohranili.  

Čeprav se v naše skupine vključujejo predvsem upokojenke, smo veseli tudi mlajših in najmlajših, saj je medgeneracijsko sodelovanje še kako dobrodošlo.

Zato lepo vabljeni! Veseli bomo če se nam boste pridružili.

Nevenka Malnič

Doblar, 16.10.2023

 

Oglejte si tudi