Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Zimske počitnice v Kalu nad Kanalom

Po uspešno izpeljanem drugem občinskem veleslalomu, ki je bil v nedeljo, 24. februarja, so smučišče v tem tednu zasedli učenci, ki uživajo v zimskih počitnicah in se lahko učijo tudi smučanja.
Tekst: Lea Širok

 

Smučišču v Kalu nad Kanalom letos zagotovo ne primanjkuje snega. Po upešno izpeljanem veleslalomu bo smučišče odprto tudi med zimskimi počitnicami, od 23. februarja do 3. marca. 

 

Organiziran je tudi smučarski tečaj, v katerem se spuščanja po zasneženih strminah trenutno uči 32 tečajnikov iz širše Goriške. Cena tečaja je 100 evrov in vključuje petdnevno smučarsko karto.

 

Sicer pa smučišče obratuje vsak dan od 9h do 16h, tako da lahko vsak, ki rad smuča in sanka, del zimskih počitnic preživi tudi na smučišču v Kalu. Odrasli bodo za celodnevno karto plačali 12 evrov, za poldnevno 10, otroci pa za celodnevno 10 evrov in poldnevno 8 evrov. Več informacij lahko dobite pri članih Smučarskega kluba Salonit-Anhovo, na telefonski številki: 051 310 553.

 

V nedeljo, 24. februarja, pa se je 50 tekmovalcev pomerilo v drugem občinskem veleslalomu.

 

Med najmajšimi dekleti je najboljši čas dosegla Ana Vidmar iz Kala, Manca Turchetto, prav tako iz Kala je bila edina in torej prva v kategoriji do 15 let, v kategoriji do 40 let je prvo stopničko osvojila Neja Zimic iz Deskel, v skupini nad 40 let pa je bila zmagovalka Karmen Maffi iz Deskel.

 

Najmlajši zmagovalec je bil Domen Gabrijelčič iz Kanala, v kategoriji do 15 let se je najbolje odrezal Jan Bavdaž iz Kala, med tekmovalci do 40 let je bil najhitrejši Davorin Brezavšček iz Kanala, nad 40 let pa Iztok Gabrijelčič, prav tako iz Kanala.

 

Posebne nagrade drugega pbčinskega veleslaloma so dobili: Ana Vidmar kot najmaljša udeleženka, Žiga Levpušček kot najmlajši udeleženec, kot najstarješa udeleženka in udeleženec sta dobila nagradi Karmen Humar in Jože Levpušček. Petru Levpuščku so podelili nagrado za najhitrejšega udeleženca, najhitrejša udeleženka pa je bila Jerneja Zimic.

 

Vse rezultate si lahko ogledate v prilogi. 

 

 

Oglejte si tudi