Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pomagali smo otrokom iz Kambodže

Dobrodelne prireditve "Pomagajmo otrokom" iz Kambodže se je 21. aprila v večnamenski dvorani OŠ Kanal udeležilo več kot 250 ljudi.
Tekst: Ana Cukijati

 

Vzrok za dobrodelno prireditev in njen cilj je bilo zbiranje sredstev za eno od kamboških sirotišnic, v kateri je dve leti preživela tudi deklica L. R., ki pa je pred letom dni svoj dom dobila v Kanalu.  

 

Pobudnica prireditve je bila Tanja Simčič Makuc, učiteljica plesa predšolskih otrok v plesnem klubu KreART, Maja pa ji je pri tem pomagala. Ideja o dogodku je v občini Kanal naletela na izjemno odobravanje, dvorano, ki je tega dne pokala po šivih, pa je v ta namen velikodušno odstopila ravnateljica Milka Zimic.

 

V skoraj dvournem plesno-glasbenem programu so si obiskovalci ogledali nastope Športnega kluba Twist, Plesne šole KREart, orientalskih plesalk Aneje in Nastje Črnigoj ter pevcev Mešanega pevskega zbora Jože Srebrnič, Elene Mišigoj in Denija Kuka. S psičkama Boro in Asto pa je vragolije s frizbiji uprizorila Amedea Colja. Vsi nastopajoči in sodelujoči pri izvedbi prireditve so se odrekli honorarju.

 

Z vstopnino in prostovoljnimi prispevki so organizatorji zbrali 1360 evrov ter veliko igrač, ki so jih prireditelji že poslali v izbrano kamboško sirotišnico, v kateri je dve leti preživela tudi Liani, danes navdušena mlada plesalka pri KreART-u, kjer letos pleše 65 otrok od treh do petih let. 

 

Del igrač, ki so jih pomagali zbirati tudi v vrtcu v Kanalu, pa so 24. aprila v spremstvu župana Andreja Maffija podarili otrokom v materinskem domu v Solkanu. KreART je ustanovi prispeval še 100 evrov za nakup opreme za dojenčka.

 

Maja in Tanja ostajata dobrodelni in še naprej zbirata obleke ter vse potrebno za socialno ogrožene družine. Po tem, ko sta pomagali družini Ristič iz Ljubljane, sedaj zbirata stvari za 13-letnega fanta in 4-letno deklico.

 

Oglejte si tudi