Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Kanalski učenci spoznavali poklice

Na osnovi šoli Kanal je 15. novembra potekal tehniški dan za učence 9. razreda, kjer so spoznavali različne poklice. Na šoli so se letos odločili za drugačno organizacijo, ki je temeljila na medgeneracijskem sodelovanju.
Tekst: Franc Komac


Šola se je tako povezala z društvom upokojencev Kanal, to pa je priskrbelo mentorje za različne poklice.

Učenci  so se seznanili s frizerstvom, slasčičarstvom, izdelavo nakita, obdelava kamna in lesa, šiviljstvom, pletiljstvom in izdelavo cvetja iz krep papirja. Skupina upokojencev pa je utrjevala znanje iz računalništva pod mentorstvom šole in učencev.

Po končanem delu so učenci ravnateljici in mentorjem podali poročilo o opravljenem delu in razstavili svoje izdelke. Vsi sodelujoči so se strinjali, da je tehniški dan dobro uspel in si vsi skupaj zaželeli podobnega sodelovanja v bodoče.

Društvo upokojencev se za sodelovanje zahvaljuje Lauri Pirih iz Frizerstva in kozmetike Laura Pirih s.p. Kanal, Martini Falatov in Nevenki Lužnik iz Rafaela Martina Falatov s.p., Slavku Brezavšku za prikaz kamnoseštva, Brunu Pavšiču za prikaz mizarstva, Borisu Gabrijelčiču za prikaz pletarstva, Anki Lokar za prikaz šivilstva, Andrejini Tinta za izdelavo nakita ter Dori Ravnik in Savi Dugar iz TRD Globočak za prikaz izdelave rož iz krep papirja. Zahvaljujemo se tudi ravnateljici in mentorjem za računalniško usposabljanje naših članov. 

Oglejte si tudi