Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke in spoštovani občani!

Začelo se je razburljivo leto. Prva letošnja seja občinskega sveta nam je prinesla proračun, ki je omogočil, da aktivno nadaljujemo z investicijami in pripravimo razpise za društva.

Tekst: Župan Andrej Maffi

 

Narava je znova pokazala svojo moč, predvsem na Srednjem in na Kalskem območju. Vsi ostali smo jo tokrat dobro odnesli. še enkrat velika zahvala vsem, od Civilne zaščite do gasilcev in do posameznikov, ki so nesebično priskočili na pomoč. Nekateri tudi s svojimi motornimi žagami in gorivom. V takih trenutkih se pokaže med sosedska solidarnost, kar se med tem žledolomom tudi pokazalo.

 

Prijetno so nas presenetili naši odbojkarji, ki so po desetih letih osvojili že osmi pokal. Vsa čast in iskrene čestitke.

 

Največjo proslavo v spomin na junake narodno osvobodilne borbe na Goriškem so pripravili v Morskem. V sodelovanju z slovensko vojsko so poskušali prikazati prehod preko Soče, vendar je reka vnovič pokazala, da je muhasta in svojeglava in je čez noč tako narasla, da bi bil prehod vojakov zelo nevaren.

 

Tudi dobrodelnost in prostovoljstvo sta stalnica v naši občini.  V decembru je občina namesto novoletnih voščil namenila denar za oba šolska sklada, ki skrbita za socialno šibkejše učence. Februarja se je zgodil velik dobrodelni koncert v dvorani v Desklah, kjer smo skupaj s plesno skupino KRE-art in super tatkoti za ta sklada zbrali 1.700 EUR.  Veseli me, da je bila dvorana polna in je v ljudeh še vedno veliko socialnega čuta. Prepričan sem, da v naših šolah in vrtcih ni potrebe, da bi bili otroci prikrajšani ali zaznamovani zaradi finančne stiske.

 

Občina bo v letošnjem letu organizirala dva tečaja za varno delo z motorno žago, kar bo pripomoglo k večji varnosti naših občanov pri vsakdanjem rokovanju z motorno žago.

 

Naši čebelarji so dobili nov čebelarski dom, kjer se bodo lahko družili in usposabljali in tako prinesli domov še kakšno medaljo in lovoriko več kot v lanskem letu. Čestitam. Občina pa bo v znak sodelovanja spodbujala kmete za ponovno oživitev sejanja ajde, ki je za čebele velikega pomena. Naj omenim, da bomo tudi v letošnjem letu poskrbeli, da pride v občino kombajn, zato veselo na delo. Še naprej bomo organizirali številna predavanja in izobraževanja, da bi pridelava lokalnih pridelkov popestrila dogajanje in ponudbo lokalnih pridelkov na tržnici.

 

Začenja se pomlad, zato vam želim veliko svetlih in toplih trenutkov, ter dobrega sodelovanja.

 

 

                                                                                                                                                                  Župan, Andrej Maffi

Oglejte si tudi