Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Na S Primorskem do meter snega

Na severnem Primorskem je od ponedeljka popoldne do torka zjutraj (12.2.) močno snežilo. Na Banjški planoti in na Kolovratu je zapadlo okrog 40 cm, na Bovškem pa tudi tudi do meter snega. Na Idrsko-Cerkljanskem je nova snežna odeja visoka do 70 cm, po nižinah pa okrog 20 cm.

Po poročanju cestnega podjetja Gorica, ki izvaja zimsko službo, je na določenih delih največ težav povzročala burja, saj je na vozišča nanašala dodaten sneg. Zaradi snežnih osipov in plazov je bila med četrto in osmo zjutraj zaprta cesta Spodnja Idrija – Idrija – Godovič. Med plazovi so bila ujeta tudi vozila, ki so jih reševali s pomočjo Civilne zaščite. Snežni plazovi in zameti so zaprli tudi cesto Dolenja Trebuša – Spodnja Idrija. V zimski službi napovedujejo, da bo predvidoma odprta danes popoldan. Zaradi snežnih plazov in nevarnosti proženja novih pa so še vedno zaprte ceste Predel – Bovec, Žaga – Učja, Čepovan – Most na Soči, Volče – Solarji, cesta preko Vršiča, Idrija-Godovič, Dolenja Trebuša-Čepovan, Lokve-Predmeja.

V CPG je od jutra angažirana celotna zimska služba. Na terenu je 39 kamionov, 7 specialnih vozil ter 18 strojev. Zaradi plazov so angažirali tudi težko mehanizacijo. V izmeni je na terenu okrog120 delavcev. Kakor so zapisali v poročilu, imajo posipnih matrialov dovolj. Sicer pa so bile ceste prevozne že zjutraj, dopoldan ni bilo večjih zastojev. POsamezne cestne odseke so odpirali po prioritetah.

CPG vse udeležence prosi za strpnost v prometu, prebivalcem pa sevtuje, naj se na pot odpravijo le, če je to nujno in z ustrezno zimsko opremo.


Po napovedih ARSO bo jutri (sreda, 13.2.) še snežilo, vendar bodo padavine pogostejše v vzodni polovici Slovenije. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter. Na Primorskem bo povečini brez padavin, burja pa se bo krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, najvišje dnevne od -3 do 1, na Primorskem do 6 stopinj C.

Na širšem območju Julijskih Alp in v zahodnih Karavankah je velika nevarnost snežnih plazov (4. stopnja), drugod, tudi v sredogorju, pa znatna (3. stopnja).



Oglejte si tudi