Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Evropski teden mobilnosti

Občina Kanal ob Soči je skupaj z Osnovno šolo Deskle in Osnovno šolo Kanal sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti, ki se je odvijal med 16. in 22. septembrom 2020.
V okviru programa Aktivno v šolo smo izvedli Pešbus. V programu je aktivno sodelovalo 33 učencev obeh šol, na poti pa so se nam občasno pridružili tudi ostali. Učence je spremljalo 15 spremljevalcev.

Iz bližnjih krajev smo v Deskle hodili iz Gorenjega Polja, Močil, Ložic, Gorenjih Deskel ter »Grljevšč«, v Kanalu pa smo v šolo hodili iz »Grada«, trga in blokov. 

V prijetni družbi in ob lepem vremenu je pot hitro minila, hitro pa je minil tudi teden. Vsem sodelujočim se za sodelovanje pri izvedbi Pešbusa najlepše zahvaljujemo!

 

Podporo in materiale za izvedbo Pešbusa in Bicivlaka nudi IPoP – Inštitut za politike prostora v okviru programa Aktivno v šolo in zdravo mesto, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Evropski teden mobilnosti je v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

 

Pripravila: Kristina Marinič

Oglejte si tudi