Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Praznovanje na Srednjem

V nedeljo, 8. marca 2015, smo imeli v vaškem domu Mihaela Gabrijelčiča na Srednjem srečanje krajanov in praznovanje dneva žena.
V polni dvorani smo se obiskovalci od srca nasmejali Dramskemu odseku Štandrež. Ob 50. obletnici gledališkega ustvarjanja so na oder postavili komedijo Nikola Manzarija »Mrtvi ne plačujejo davkov«  v režiji Jožeta Horvata.

Predstavili so, kako je Marko Vecchietti v službi neuspešen in živi v revščini. Žena in tašča ga hočeta spraviti na oni svet. V rojstni vasi pa ga razglasijo za vojnega heroja, ker bi s tem pridobil finančne koristi. Marko vse to izkoristi v svoj prid in tako reši svoje finančne in osebne probleme.

Predsednica Turističnega društva Globočak Kambreško Natalija Melink je Dramskemu odseku ob njihovi 50. obletnici delovanja podelila priznanje. Predsednik Krajevne skupnosti Kambreško Zdenko Bernik pa je vse ženske v dvorani obdaril z vrtnico.

 

Na koncu smo se vsi skupaj ob prigrizku in kozarčku pijače veselo družili in si zaželeli, da se prihodnje leto spet srečamo.

Oglejte si tudi