Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Pohod Kje so tiste stezice po zaselkih Levpe

Športno kulturno turistično društvo Levpa je tradicionalno priredilo 15. pohod Kje so tiste stezice po številnih zaselkih Levpe. Korak je bil varen, vzpon je bil uspešen in druženje je bilo veselo!

Na soboto, 27. maja, je bil start pohoda na tiste stezice ob 9. uri s Športnega parka Levpa. Pohoda se je udeležilo več kot 300 pohodnikov, ki so se lahko odločili za daljšo, 21-kilometrsko, ali krajšo, 9,5-kilometrsko turo.

Pohodniki so se brez hudih vzponov naužili zdravja čudovite narave, odprtih razgledov, lepot zaselkov, življenja in dela, se okrepčali in poklepetali na postojankah. Obe trasi sta imeli skupno pot z igrišča do c. sv. Štefana v Levpi, kjer so se pohodniki razdelili, tisti na daljši poti so šli čez Grad, skozi Senico, Markiče do Avšjega, kjer so se srečali s pohodniki na krajši turi, ki so šli iz Levpe po spodnji poti skozi Škodnike do Avšjega. V Avšjem se je skupaj nadaljevalo do Zatrebeža, kjer sta se poti glede na dolžino ponovno razdelili. Pohodniki na krajši poti so odšli proti Markičem in Senici ter se z vzponom čez Grad vračali proti Levpi; tisti na daljši so šli iz Zatrebeža naprej proti Robom (čez Široko Njivo, skozi Zavrh, Košenijo, Modrzele, Testene, Hoje), proti Bizjakom, Graščam, na Krajc, skozi Sukavec do igrišča.

V popoldanskem času je tu pohodnikom in obiskovalcem predvajal glasbo DJ Cvere iz Nove Gorice. Mladina iz Levpe je v sklopu društva izpeljala 8. malonogometni turnir trojk. Zmagala je ekipa SOLA LOM Iz Loma, drugi so bili LUTKE iz Levpe, tretji CIGU MIGU iz Liga, četrti RAVNE. Po 15. uri je na igrišče prikorakala Limena glazba Pazin iz Hrvaške, instrumentalna zasedba, ki bo naslednje leto obeležila stoletnico svojega delovanja.

Predsednik ŠKT društva Levpa Aleksander Štrukelj izraža pohvalo za vso postrežbo po vaseh in zaselkih, obenem se zahvaljuje vsem članom društva in krajanom Levpe, ki so pomagali pri organizaciji pohoda, ter Občini Kanal ob Soči za pokroviteljstvo prireditve.

 

Oglejte si tudi