Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodelni prireditvi v Levpi

ŠKT društvo Levpa je v večnamenskem objektu organiziralo dve dobrodelni prireditvi v namen družine Skrt iz Seniškega Brega. Družina Skrt je namreč nedavno izgubila družinskega člana Romana Skrta. Petčlanska družina je tako nenadoma ostala brez moža oziroma očeta.
Tekst: Nadja Jug


družini Skrt so štirje še ne priskrbljeni otroci: ena osnovnošolka je v 7. razredu, srednješolka je v 1. letniku, . njuna sestrica ima tri leta, bratec pa je dopolnil prvo leto. deček je komaj dopolnil prvo leto. Družina nedvomno preživlja težke trenutke, zato smo se v okviru ŠKT društva Levpa odločili, da družini pomagamo.


Prvo dobrodelno prireditev smo organizirali 15. aprila 2012. K sodelovanju smo povabili vokalno skupino Liška dekleta. Liška dekleta so s svojim izvrstnim petjem navdušila vse udeležence. Prireditev je bila dobro obiskana in tako smo od prostovoljni prispevkov zbrali 1.072 €.

Drugo dobrodelno prireditev smo organizirali 27. Maja 2012. Na prireditvi so nastopili gledališka skupina Globočak s Kambreškega, ki je predstavila igro »Na kmetih«, moška vokalna skupina Lig in ženska vokalna skupina Brike iz Goriških Brd. Vsi nastopajoči so odlično odigrali svojo vlogo in tako prijetno navdušili polno dvorano večnamenskega objekta v Levpi. Poleg tega se je na dobrodelno prireditev odzval tudi prof. in skladatelj Štefan Mavri iz Avč. Izkupiček v vrednosti 144 € od njegovih osmih prodanih knjig z naslovom Biti sam, je namenil družini Skrt. Skupni izkupiček je tako na tej prireditvi skupaj s prodanimi knjigami znašal 1.216 €.

ŠKT društvo Levpa se iskreno zahvaljuje vsem nastopajočim, ki so z veseljem sprejeli sodelovanje, se odpovedali honorarju in nastopili v dobrodelni namen družine Skrt. Zahvaljujemo se tudi prof. in skladatelju Štefanu Mavriju, ki je izkupiček prodanih knjig namenil družini Skrt. Obenem se zahvaljujemo tudi vsem udeležencem, da ste se odzvali našemu vabilu in se udeležili na obeh prireditvah v tako velikem številu ter po svojih močeh in zmožnostih darovali za družino Skrt. Še enkrat hvala vsem, da ste nam pomagali, da smo
s skupnim sodelovanjem izpeljali to dobrodelno prireditev.

Poleg tega moramo omeniti, da se družina Skrt iz Seniškega Brega toplo zahvaljuje vsem nastopajočim, vsem udeležencem prireditve, članicam in članom ŠKT društva Levpa ter vsem krajanom, ki so jim nesebično odprli svoja srca in jim pomagali z dobrodelnostjo.


Oglejte si tudi