Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Letovanje Društva upokojencev Kanal 2023 - otok Brač Supetar

Sonce – končno sonce! Tako se je glasila spodbudna vremenska napoved za 17. junij. Že uro čez polnoč smo v Kanalu skoraj napolnili Relaxov avtobus. Še postanek v Desklah, Solkanu in Novi Gorici in že smo krenili na dolgo pot proti Splitu. Sledila je slaba ura vožnje s trajektom in pristali smo na otoku Brač. Supetar nas je pričakal obsijan s soncem, odišavljen s sivko, mirto, rožmarinom in seveda slanimi kapljicami morja. Sledila je vožnja do resorta Waterman Supetrus, kosilo v pravljični restavraciji pod borovci tik ob morju. Nato smo se s ključem v roki podali v labirint uličic in med potjo razmišljali, kako zelo prav bi prišla Ariadnina nit. Vendar, kot nam je obljubil Relaxov animator Robert, smo hitro osvojili poti od naših prijetnih bivališč do najpomembnejših točk – plaže, bazenov, restavracije, all inclucive barov, sladolednice, hišice s popoldanskimi prigrizki in seveda dvorane, kjer smo se lahko vsak večer družili, zabavali in plesali ob živi glasbi. Animatorja Robert in Katja sta poskrbela, da smo se lahko udeležili ribjega piknika, si ogledali otok in spoznali znamenitosti, se seznanili z zgodovino in kulturo. Poskrbela pa sta tudi za vsakdanjo rekreacijo, športne aktivnosti, delavnice in druženje. Torkov večer so napolnile stare dalmatinske pesmi v izvedbi domače klape. Seveda pa smo se vsak dan lahko do sitega naužili kristalno čistega, prijetno toplega morja, ki nam je pokazalo nešteto obrazov – od popolne bonace do penečih valov, ki neumorno brusijo peščeno obalo in v zrak razpršijo morje. Teden je prehitro minil in ostala nam je samo tolažilna misel, da je povsod lepo, a doma najlepše!

Hvala Sonji Kralj, ki je tudi tokrat izbrala odlično destinacijo, na katero bi se z veseljem še kdaj vrnili in kot vedno do sedaj je zraven naročila odlično vreme in nam omogočila cenovno ugodne, nepozabne počitnice. Hvala agenciji Relax  - tudi tokrat ste nas prijetno presenetili. Hvala celotni družbi, ki je dihala kot ena družina, ki je znala spregledat tudi kako drobno nerodnost, zato nam bo ostalo v lepem spominu tudi tokratno dopustovanje. Hvala predsedniku društva Francu Komacu, ki odlično vodi Društvo upokojencev skupaj s sodelavci in nam omogoča, da smo aktivni na mnogih področjih.  Hvala Klaudiu Kofolu, ki vsako leto s fotografijami oplemeniti naše spomine.

Odplaknili smo skrbi v morje, se nadihali zdravilnega zraka, nabrali na soncu zalogo vitamina D in se v obilici prijetne sence dodobra odpočili. Leto se bo hitro obrnilo. Upajmo, da se bomo ob letu ponovno zapeljali novim doživetjem naproti. Pridružite se nam!

Članica DU Kanal        Nevenka Malnič

Oglejte si tudi