Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Male zvezde hiphopajo

'Moje male zvezde', jih imenuje navdušena učiteljica plesa Tanja Simčič Makuc. Gre pa za skupino predšolskih otrok, ki pleše hip hop v Desklah. Za njimi je že kar nekaj odmevnih nastopov, čeprav se je večina začela plesa učiti šele v letošnjem šolskem letu.
Tekst: Ksenija Černuta 


Začelo se je na domačem odru – v Kulturnem domu Deskle. Tam so prvič zaplesali 'Mlade partizane' in takoj navdušili občinstvo. Isto točko so ponovili še na plesni reviji v Novi Gorici, kjer so – ne glede na začetniški status – več kot očitno izstopali.

In potem 'Rain Over me'. Prva prava hip hop predstava. Opazna že na plesni reviji v Vrtojbi, pravi bum pa so "male zvezde" doživele na državnem tekmovanju v twirlingu v Kanalu. Tam so nastopile kot gostje in dvorano dobesedno spravile na noge. Nazadnje še nastop na plesni reviji v Desklah, kjer so se predstavile skupaj z očeti. Zabavna točka je navdušila mlado in staro. Takrat se je dobesedno uresničil moto Kreartove plesne šole, v kateri deluje tudi skupina najmlajših. 'Plešemo za dušo, pa tudi za naše gledalce,' poudarja vodja šole Kristina Fabijan.

Kreartova plesna šola v Desklah sicer deluje že pet let. Začeli so s plesno skupino Tince in učenjem plesa osnovnošolskih otrok. Poučujejo predvsem hip hop in moderne plese, plešejo pa tudi ostale zvrsti, kot so latino, pop in plesi v paru. Letošnje leto je bilo zanje uspešno. Posebej izpostavljajo zmago Tinc v kategoriji senior na mednarodnem plesnem tekmovanju v Lignanu in sedmo mesto Mojce Stanič in Vita Pavlice v latinskoameriških plesih na državnem tekmovanju v Šenčurju pri Celju.

Najmlajše hiphoparje smo povprašali, kaj menijo o plesu. 

Jakob Gorjup:  Zelo rad hodim na plesne vaje. Naučili smo se veliko plesov. Najbolj všeč mi je bila točka 'Mi smo mladi partizani'. Rad hodim tudi po nastopih.

Hana Bašelj: Rada plešem in rada nastopam. V Kanalu so nam zelo ploskali. Gledat nas je prišla tudi vzgojiteljica Davorina. Lepo je, ker pleše tudi veliko fantov. Vsi v skupini so moji prijatelji.

Zala Černuta: Sem zelo vesela, ker plešem v plesni skupini. Tanja je dobra učiteljica. Jo imamo vsi radi. Najbolj lepo mi je, ko nam na nastopih ploskajo.

Xian Paravan: Na plesnih vajah mi je lepo. Naučimo se veliko. Rad bi jih še obiskoval. Veselim se nastopov.

Tia Štendler: Rada plešem in všeč mi je glasba. Družim se s prijatelji in vsi skupaj se zabavamo. Všeč so mi tudi igre, ki se jih igramo med vajami. Imamo se zelo lepo.

Oglejte si tudi