Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Goriški župani na dobrodelni akciji Re-generacija

Župani ožje Goriške in nekaterih čezmejnih občin so s predajo rabljenih oblek na stojnici ŠENTa v Novi Gorici podprli dobrodelno akcijo Re-generacija, s katero podjetje Manufaktura obeležuje svojo 50-letnico.
Župan Andrej Maffi in njegovi kolegi Matej Arčon (NG), Zlatko Martin Marušič (Miren-Kostanjevica), Franc Mužič (Goriška Brda) in goriški župan Ettore Romoli so svoje rabljene obleke podarili na prvi uradni dan dobrodelne akcije, ki ima podnaslov Ponovno uporabi in bodi „in“.

 

Oblačila županov in drugih znanih osebnosti širše Goriške bodo prodali na dobrodelni dražbi marca naslednje leto, ko bo Manufaktura z osrednjo prireditvijo obeležila 50-letnico obstoja. Direktor Manufakture Boris Tušar poudarja, da so odzivi znanih posameznikov na Re-generacijo zelo dobri, obenem pa pričakujejo, da se bodo na enak način odzvali tudi vsi ostali. Izmenjava oblačil bo po njegovem spodbujala tudi medgeneracijsko sodelovanje, saj bodo rabljene obleke v večjem številu predvidoma oddajali starejši, ponovno pa jih bodo uporabljali mlajši.

 

Pridobljena oblačila bodo preko neprofitne humanitarne organizacije ŠENT po simboličnih cenah prodajali na stojnicah, in sicer vsak prvi petek na Bevkovem trgu v Novi Gorici, vsak zadnji petek pa pred prodajalno Manufakture v Šempetru.

 

Vsak, ki prinese rabljena in še uporabna oblačila, dobi vrednostni kupon, ki ga lahko uveljavi pri nakupu nove konfekcije v prodajalnah Manufakture.

 

Organizatorji, med katerimi sta še novogoriška Komunala in agencija Markacija, upajo, da bo Re-generacija odprla pot novemu trendu, tako imenovani vintage modi oziroma modi rabljenih in nekoliko predelanih oblačil. Družbeno odgovorna kultura oblačenja rabljenih oblek je po svetu namreč že močno uveljavljena. Vintage oblačila nosijo znane igralke, kot so Julia Roberts in Kate Moss, pa tudi župani ožje Goriške se „second hand“ oblačilom ne bi odrekli. Posebno za mlade pa je takšen način oblačenja lahko tudi zabaven.

 

 

Oglejte si tudi