Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
4°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

60 let OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice

Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice letos zaokrožuje 60 let delovanja. Kot šola za otroke s posebnimi potrebami je od ustanovitve naprej delovala in večkrat gostovala na različnih lokacijah, v osnovnih šolah Koroška Bela, Toneta Čufarja in Prežihovega Voranca, v kletnih prostorih Gimnazije Jesenice, Kosovi graščini in v samostojnem objektu nasproti nekdanje Železarne. Pogoji so bili pogosto neustrezni za izvajanje učnih programov za otroke s posebnimi potrebami. Sedaj je šola od leta 1990 v obnovljenem dijaškem domu nekdanjega Železarskega izobraževalnega centra na Jesenicah. Kljub selitvam in neustreznih delovnih pogojih je šola dosegala lepe učne uspehe ter na športnem in kulturnem področju. Jubilej so vodstvo šole, učenci in učitelji zaokrožili na novoletni prireditvi, v petek, 7. decembra, v dvorani Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah. Celoten program z naslovom Časovni stroj so učenci skupaj z učitelji pripravili sami. Ravnateljica šole Aleksandra Valančič je v pozdravnih besedah orisala zgodovino šole, posebej je poudarila nove pomembne pridobitve za izvajanje strokovnega dela učiteljev in izvedena dela pri prostorski obnovi objekta. 

Poleg prireditve so v gledališki avli pripravili prodajno razstavo novoletnih voščilnic in drugih uporabnih predmetov za praznična darila ter razstavo likovnih izdelkov, ki so jih učenci izdelali pod vodstvom učiteljic Magde Češek in Veronike Repinc Bajrič.

Torto sta ravnateljici Aleksandri Valančič pomagala prerezati dozdajšnji župan Tomaž Tom Mencinger in novoizvoljeni župan Blaž Račič.

Oglejte si tudi