Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

V petek odpovedan šolski pouk, varstvo v vrtcih bo prilagojeno

Zaradi napovedanih izrednih vremenskih razmer za jutrišnji dan Občina Ivančna Gorica sporoča, da upravljalec cest, ki skrbi za zimsko službo ne bo mogel zagotoviti varne prevoznosti na lokalnih cestah, s čimer bo tudi onemogočen avtobusni prevoz otrok v šolo. Zato se glede na okrožnico ministrice za šolstvo Stanke Setnikar Cankar in tudi na odločitev župana Dušana Strnada, poveljnika Civilne zaščite občine Ivančna Gorica Jožeta Kozinca in ravnateljev obeh šol, za jutrišnji dan, 6. 2. 2015, pouk na Osnovni šoli Stična in Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični odpove. 

Za učence, ki nimajo možnosti domačega varstva, bo na obeh matičnih šolah in podružničnih šolah organizirano varstvo v običajnem obratovalnem času šole. O nadomeščanju odpadlega šolskega delovnega dneva, bosta šoli obvestili naknadno. 

Številne šolske klopi bodo jutri prazne.
Prav tako bo tudi Vrtec Ivančna Gorica jutrišnji dan poslovanje prilagodil vremenskim razmeram. Po besedah ravnateljice Vrtca Ivančna Gorica Branke Kovaček, bodo odprte vse enote vrtca, upoštevati pa je potrebno naslednje spremembe: 
  • Vrtec Sonček v Zagradcu, bo zaprt zaradi motene dostave hrane iz kuhinje v Ivančni Gorici. Otroke iz te enote lahko starši pripeljejo v varstvo v vrtec na Krki, kjer bodo tudi njihove vzgojiteljice.
  • Oba oddelka vrtca, ki delujeta v stavbi Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični bosta ta dan preseljena v prostore vrtca Čebelica v Šentvid pri Stični.
  • Oddelek Žabice, ki deluje v stavbi knjižnice v Ivančni Gorici bo ta dan preseljen v matični vrtec Marjetica v Ivančni Gorici.
Predvidevajo tudi, da bo v vrtec pripeljanih manj otrok zato bodo oddelke združevali. Zaradi predvidenih težav z dnevno dostavo živil, bodo prilagodili tudi prehrano. Vrtec Ivančna Gorica še sporoča staršem otrok, da naj se sami odločijo o tem ali je prevoz otroka v vrtec varen ali ne.

Tekst in foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi