Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Dnevna soba v šoli? Zakaj pa ne!

Prav res, zakaj pa ne, smo si dejali učitelji na Srednji šoli Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in skupaj s starši naših dijakov uresničili zamisel o prijetnem prostoru, v katerem bodo dijaki pisali domače naloge, se učili, počivali ali čakali na pouk in ostale dejavnosti. Saj ne, da bi bila šola sicer neprijetna, a zdelo se nam je, da dijaki poleg učilnic potrebujejo prijeten, sodobno opremljen   prostor, v  katerem bi se takrat, ko nimajo pouka, počutili bolje kot v veliki, šibko osvetljeni avli šole.

 

Ideja se je porodila profesoricam, kmalu smo začeli z načrti in delom, preuredili pa smo eno izmed učilnic. Potem pa smo nadaljevali: z ogledi in nakupi primernega materiala za tla, materiala za predelno steno, beljenjem, iskanjem ustreznega pohištva,  torej miz in  stolov za delo, sedežne garniture in oblazinjenih klopi za počitek,  funkcionalnih in obenem lepih luči in še izdelavo posebnega prostorčka za minuto ali dve samote ali za trenutek v dvoje … Vsa oprema pa je  morala biti lepa, funkcionalna in seveda ne predraga (to zadnje je bilo ves čas največji problem).

 

Pri vsem tem so nam pomagali starši naših dijakov: gospod Franci Strmole pri materialu za tla, gospoda Bojan Puš in Boštjan Žgajnar pri mizarskih delih, gospod Andrej Krese pri oblazinjenem pohištvu in gospod Tomaž Oven z žaluzijami. Nekaj denarja je primaknila tudi Občina Ivančna Gorica, ves čas pa je seveda  sodeloval in spremljal delo ravnatelj Milan Jevnikar.  Poleg njih pa so za sobo zaslužni vsi starši naših dijakov, ki prispevajo sredstva v šolski sklad. Zelo veliko zaslug, da imajo dijaki sedaj lepo in funkcionalno sobo, pa ima oče naših dijakov in obenem naš hišnik Milan Čož, ki je rade volje opravil večino dela, ki ga je zahtevala prenova prostora. 

 

Največji uspeh in zahvala za vse bo dejstvo, da  bo soba služila svojemu namenu: dijaki naj se v njej, ne glede na to, ali se učijo ali počivajo,  prijetno počutijo. S sobo od 4. novembra 2014 upravlja Dijaška skupnost Srednje šole Josipa Jurčiča.

 

                                                                                                                                          Vesna Celarc

Oglejte si tudi