Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Naša turistična ponudba na sejmu

Občinska turistična zveza, ki povezuje vseh dvanajst turističnih društev iz občine Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače sta tudi letos poskrbela, da se je občina Ivančna Gorica uspešno predstavila na osrednjem turističnem letnem dogodku v regiji Alpe-Jadran, sejmu Alpe Adria: Turizem in prosti čas.Sejem je potekal od srede 28., do sobote 31. januarja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.


Skozi večdnevno živahno sejemsko dogajanje so se slovenski in mednarodni javnosti med dobrimi 300 razstavljavci iz 12 držav ter 15 tisoč obiskovalci, predstavila turistična društva iz naše občine. Uspešno so predstavila turistično ponudbo in produkte, ki jih lahko ponudimo obiskovalcem od blizu in daleč, saj je zanimanje za pohodništvo, kolesarjenje, vodne športe in ribolov, kulturo, zgodovino, razne učne delavnice za otroke in mladino ter lokalno kulinariko veliko. Prav vsa društva so svoje kraje in ponudbo predstavila v okviru občinske znamke »Prijetno domače – občina Ivančna Gorica«, ki počasi a vztrajno pridobiva na prepoznavnosti tudi izven meja naših krajev.


Turistična društva Ambrus, Grča Lučarjev Kal, Ivančna Gorica, Krka, Muljava, Polževo, Publius Maximius Valična vas, Stična, Vinogradniško-sadjarsko turistično društvi Debeli Hrib, Višnja Gora in Zagradec so na lično urejeni stojnici gostila številne bolj ali manj poznane goste, obiskal pa jih je tudi g. župan Dušan Strnad, ki je velik podpornik razvoja turizma v našem okolju. To nenazadnje dokazuje tudi dejstvo, da je naše kraje zastopala zelo številčna delegacija predstavnikov, medtem, ko na drugi strani vsako leto opazujemo upad udeležbe razstavljavcev iz drugih krajev in regij Slovenije. Vsi, ki delamo v turizmu upamo, da bo v prihodnje razvoj turizma skladno potekal tudi na nacionalni ravni in turističnim delavcem, ponudnikom in vodjem projektov ter organizacij omogočil, da turizem ostane rastoča gospodarska panoga tako na lokalni, kot regionalni in nacionalni ravni. Dober znak je dejstvo, da je letošnji sejem v svojem kongresno-izobraževalnem delu obiskovalcem in razstavljavcem skušal ponuditi odgovore vsaj na nekatera pereča vprašanja s področja nadaljnjega razvoja turizma pri nas, tudi na lokalnih ravneh.

Sklenemo lahko, da je letošnji sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas 2015 razstavljavcem zopet omogočil sklepanje številnih novih prijateljstev, izmenjavo mnenj in izkušenj pa tudi kovanje načrtov za prihodnost in premagovanje številnih ovir, ki onemogočajo boljši razvoj turizma, ter so skupne prav vsem, ki so se letos predstavili na turističnem sejmu. Kljub vsem izzivom, ki nas še čakajo, pa na koncu, ko pod letošnjim sejemskim dogodkom potegnemo črto ugotavljamo, da največ šteje dejstvo, da smo turistični delavci iz občine Ivančna Gorica svojo dejavnost in turistično ponudbo predstavili širši slovenski in tuji javnosti in gotovo dosegli, da bodo nekateri obiskovalci letošnjega sejma obiskali tudi občino Ivančna Gorica. Takrat bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da se bodo pri nas počutili prijetno domače. Mnogi bodo prijetno domače vzdušje okusili že v soboto, 7. marca 2015 na 22. Pohodu po Jurčičevi poti. Pridružite se jim!

Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4699

Oglejte si tudi