Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Rajko Bivic, prejemnik plakete Državnega sveta RS

V državnem svetu je 7. decembra 2018, potekala podelitev plaket Državnega sveta RS najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja. Med štirinajstimi prejemniki je tudi naš občan Rajko Bivic, ki se s prostovoljnim delom ukvarja že 37 let in ga je za plaketo predlagala Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije.

Rajko Bivic je član Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica od leta 1981. V tem obdobju je sodeloval pri različnih aktivnostih združenja, zlasti na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu. S svojim požrtvovalnim in prostovoljnim delom je dal velik prispevek k večji varnosti na cestah v Občini Ivančna Gorica in prispeval k boljši vozniški kulturi naših občanov, zlasti pa je svoje izkušnje posredoval številnim mladim.

Rajko Bivic se je po končanem šolanju in odsluženemu vojaškemu roku leta 1979 zaposlil kot poklicni voznik. Poznan je kot vesten in previden voznik, vedno ga oblikujejo odlične šoferske sposobnosti, saj ni nikoli imel prometne nesreče. Kljub temu, da je služenje kruha za volanom poklicnega voznika naporno, ima vedno čas za prostovoljno delo v združenju, še posebej se posveča področju preventive in vzgoje v cestnem prometu. Prav tu je prepoznal svoje poslanstvo, da z organizacijo, znanjem in izkušnjami prispeva pomemben delež k večji varnosti v cestnem prometu. Kljub delu je nepogrešljiv pri različnih preventivnih akcija, ki jih združenje šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica vsako leto izvaja na območju Občine Ivančna Gorica, tako so številne generacije otrok kolesarski izpit opravile prav pod njegovim budnim očesom. Nepogrešljiv je tudi v akciji Prvi šolski dan in v akciji podaljšana šolska prometna služba. Več mandatov je tudi član sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Ivančna Gorica.

Gospodu Rajku Bivicu ob osvojenem priznanju iskreno čestita tudi župan Dušan Strnad z občinsko upravo.

Oglejte si tudi