Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Odprta nova cesta med Kriško vasjo in Pristavo nad Višnjo Goro

Minuli petek je v Kriški vasi potekalo slovesno odprtje novoasfaltirane ceste Kriška vas – Pristava nad Višnjo Goro. Na slovesnosti, ki sta jo pripravili Krajevna skupnost Višnja Gora in Občina Ivančna Gorica sta zbrane krajane nagovorila predsednik krajevne skupnosti Luka Šeme in župan Dušan Strnad. 


Približno 500-metrska cestna povezava med obema vasema, ki je bila razširjena in asfaltirana odslej ne bo služila krajanom samo pri vsakodnevnem življenju, ampak kot je dejal v svojem nagovoru župan Strnad tudi kmetom, ki imajo na tem območju njive in gozdove. Kot je dejal je vesel, da se je našel posluh med lastniki zemljišč, ki so za potrebe razširitve odtopili potrebno zemljišče. Ob tej priložnosti se je tudi kot krajan Kriške vasi zahvalil vsem zaslužnim, da je prišlo do izgradnje omenjene ceste, tudi tokrat pa se je pokazalo, kako pomembna je složnost me krajani, ko gre za skupno dobro.

Predsednik krajevne skupnosti Luka Šeme je ob odprtju ceste tem izrazil zadovoljstvo, da je prišlo do uresničitve načrtov, kateri so bili zadani že pred nekaj leti, letos pa so bili ob financiranju Občine Ivančna Gorica tudi uresničeni. Kako potrebna je bila ta cesta med vasema se je pokazalo tudi ob letošnjem žledolomu v februarju, ko je bila obstoječa cesta iz smeri Peščenika povsem neprehodna.
Sledil je blagoslov nove cesta, ki ga je opravil višnjegorski župnik Janez Mihelčič, nato pa so župan, predsednik KS in Jože Zupančič, ki je kot krajan Kriške vasi in član Sveta KS Višnja Gora tudi koordiniral projekt gradnje ceste, slovesno prerezali trak.


S tem slovesnosti še ni bilo konec, saj je sledila še krstna vožnja po novi cesti z veliko traktorsko prikolico, ki so jo posebej za to priložnost pripravili na županovi domačiji. Seveda ni manjkala tudi harmonika na katero je igral Pirc Luka. Po dveh »promocijskih« vožnjah je sledila še pogostitev za katero so poskrbeli krajani in pridni kriški gasilci. 


Poleg nove ceste pa je pomembna še ena pridobitev, saj je pred asfaltiranjem na trasi ceste Elektro Ljubljana položila kable za novo napajanje Pristave z električno energijo.


Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4524

Oglejte si tudi