Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Kje bodo goreli prvomajski kresovi

V občini Ivančna Gorica bo organizirano  kresovanje  v Temenici. Začelo se bo ob 20. Uri. S pripravami se trudijo gasilci PGD Temenica, prijave pa sprejemajo na FB.  Zagotovo bodo  ognjeni zublji odsevali še z marsikaterega griča,  a  drugih uradnih podatkov o kresovanju  tokrat nismo zasledili.

Na predvečer prvega maja bodo kresovi goreli tudi v sosednjih občinah.

Grosuplje

Letos aprila so skupaj stopili Prostovoljno gasilsko društvo GrosupljeDruštvo tabornikov rod Louisa Adamiča Grosuplje in Zavod Drevored.  Zakaj?  Zakurili bodo »Kres  v mestu«.  Ob kresu bo poskrbljeno za dobro vzdušje, pijačo, taborniški golaž in mogoče ša kaj.  Kres bodo zakurili pred gasilskim domom v Grosupljem, v torek, 30. 4. 2013 ob 21. uri.

 

Čušperk

Čušperški gasilci vas vabijo na že 10. tradicionalno kresovanje v Čušperku. Za pijačo in hrano bodo poskrbeli domačini, za zabavni program pa ansambel NALET.

 

Hočevje

Hočevski gasilci vas vabijo na kresovanje v prelepi vasici Hočevje. Poskrbeli bodo, da vsaj enkrat za spremembo ne bo ogenj pogašen takoj, ampak da bo zdržal vse tja do naslednjega jutra. Za hrano, pijačo in glasbo bo poskrbljeno.

 

Kresovanje na Rožniku v Ljubljani

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) skupaj s svojimi območnimi organizacijami vabi na tradicionalne prireditev  ob 1. maju, prazniku dela, ki jih organizirajo v različnih delih države. Osrednjeslovenska območna organizacija ZSSS napoveduje kresovanje na Rožniku:

30. april ob 20. uri; ob 21. uri slavnostni govornik mag. Dušan Semolič, predsednik ZSSS;

1. majj od 7. ure zjutraj dalje; slavnostni govornik Zoran Janković, župan MOL

Oglejte si tudi