Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Zaprti odseki cest, pouka tudi v torek ne bo.....

Danes zjutraj se je ponovno sestal Štab civilne zaščite Občine Ivančna Gorica. Poveljnik in člani Štaba civilne zaščite, poveljniki gasilskih sektorjev, predsednik GZ Ivančna Gorica ter vzdrževalec lokalnih cest so pregledali poročila o trenutnih razmerah po občini. Ponoči je bilo na območju občine Ivančna Gorica zaprtih približno 15 odsekov lokalnih in krajevnih cest, člani vseh 17 gasilskih društev pa so opravljali dežurstva in nujna dela. Trenutno je še kar precej krajev brez električne energije, saj je poškodovan daljnovod od Grosuplja do Višnje Gore. Delavci Elektra Ljubljana odpravljajo napake. 


V nekaterih vaseh je motena tudi oskrba s pitno vodo zaradi izpada električne energije, delavci JKP Grosuplje odpravljajo napake in črpalke priklapljajo na agregate. Prav tako je zaradi izrednih vremenskih razmer danes moteno redno odvažanje odpadkov. Delavci JKP Grosuplje, danes odvažajo mešane odpadke samo na območju naselja Ivančna Gorica, za ostala območja se bo odvažanje odpadkov izvajalo v naslednjih dneh, ko bo vzpostavljena prevoznost cest. 

 

Štab CZ je ugotovil, da je so na nekaterih večjih odsekih po občini še vedno velike količine podrtega drevja, obstaja pa tudi velika nevarnost novega loma in podiranja. Zato je sklenil, da šolam tudi za jutri priporoči odpoved šolskih prevozov. 

Šole bodo tako tudi jutri (torek) izvajale zgolj varstvo učencev, pouka pa ne bo. 

 

Štab se bo ponovno sestal danes v večernih urah, in se glede na takratne trenutne razmere odločil o nadaljnjih ukrepih.

 

Vir: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4323

 

Foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi