Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Pričetek gradnje šole, vrtca in športne dvorane v Zagradcu

Danes sta v prostorih Občine Ivančna Gorica župan Dušan Strnad in direktor podjetja GPI Tehnika d.o.o. Drago Muhič, slavnostno podpisala pogodbo za izgradnjo Podružnične osnovne šole ter vrtca v Zagradcu. Podpisu trenutno največje investicije na Dolenjskem, sta prisostvovala tudi ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar in ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček.


Na javnem razpisu za izgradnjo podružnične šole in vrtca v Zagradcu, katerega je Občina Ivančna Gorica objavila meseca februarja na Portalu javnih naročil, je bil kot najugodnejši ponudnik, izmed osmih prejetih ponudb, izbrano novomeško podjetje GPI Tehnika d.o.o. Pogodbena cena izvedbe je 4.988.953,15 EUR z DDV.


Župan Strnad je ob podpisu pogodbe izrazil zadovoljstvo, da je v dokaj hitrem času prišlo od izbire izvajalca do podpisa pogodbe. Prav tako je še izpostavil zadovoljstvo nad izbranim podjetjem, s katerim je Občine v zadnjih letih uspešno izvedla že kar nekaj večjih skupnih projektov. Matični Vrtec Ivančna Gorica v Vzgojno-izobraževalnem centru, prizidek šole v Šentvidu pri Stični in trenutna gradnja sekundarnega kanalizacijskega kanala na Viru pri Stični, so le nekateri izmed večjih projektov, ki jih je omenjeno podjetje v preteklosti že zgradilo v naši občini. 

 

 

Po besedah Muhiča ima njihovo podjetje do sedaj zelo veliko izkušenj z gradnjo podobnih objektov. Dela v Zagradcu se bodo predvidoma začela takoj po prvomajskih praznikih, operativno končana pa v sredini šolskega leta 2014/2015. Po njegovem mnenju, je omenjena izgradnja šolskega objekta največja doslej na Dolenjskem. Svoje zadovoljstvo in pričakovanja po boljših pogojih in novih prostorih, sta izrazila tudi ravnatelj OŠ Stična Marjan Potokar in ravnateljica Vrtca Ivančna Gorica Branka Kovaček.

 

 

Nova stavba bo namenjena devetletnemu šolskemu programu in bo obsegala tri etaže. V kleti bo kotlovnica za lesno biomaso in vsi tehnični prostori, v pritličju je načrtovan dvooddelčni vrtec, kuhinja, telovadnica in razredi za razredni pouk. V prvem nadstropju se bo nahajala knjižnica, uprava, multimedijski prostor in učilnice za drugo in tretjo triado. Tloris je zasnovan tako, da bo imel objekt notranji odprti atrij, ki bo nudil svetlobo učilnicam. Ob šoli bo tudi zunanje igrišče. Nova šola bo tako postala center krajevnega in kulturnega delovanje v tem delu občine.

 

Po izgradnji bo šolo obiskovalo okrog 230-250 učencev, kar pomeni eden do dva oddelka na generacijo. Učenci bodo še vedno obiskovali matično podružnično šolo na razredni stopnji na okolišu Ambrusa in Krke, s šestim razredom pa se bodo priključili učencem v podružnično devetletno šolo Zagradec. Z pridobitvijo športne dvorane pa bodo tamkajšnji krajani in društva v dolini reke Krke še bolj zaživeli.

 

Gašper Stopar

foto: Gašper Stopar

Oglejte si tudi