Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-2°C
Deli
1763

Nov prizidek k zdravstvenemu domu v Ivančni Gorici

Včeraj sta župan Dušan Strnad in direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, slavnostno podpisala pogodbo o podelitvi stavbne pravice v korist Lekarne Ljubljana. Omenjena pogodba bo Lekarni Ljubljana omogočala pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo novega prizidka k zdravstvenemu domu v Ivančni Gorici, v katerem bo svoje prostore imela tudi lekarna. 


Lekarna Ljubljana bo na podlagi odloka o lekarniški dejavnosti v občini Ivančna Gorica in navedene pogodbe o podelitvi stavbne pravice zgradila nov prizidek k Zdravstvenemu domu Ivančna Gorica. Prizidek bo omogočil novo, boljšo in sodobnejšo lekarno v občini Ivančna Gorica ter dodatne prostore za potrebe zdravstvenega doma. Trenutno obstoječa enota Lekarne Ljubljana v Ivančni Gorici posluje v najetih prostorih, ki so premajhni za potrebe zagotavljanja oskrbe občankam in občanom. prebivalcev ivanške občine. 

»Z današnjim podpisom in izgradnjo novih prostorov za izvajanje lekarniške dejavnosti in tudi za širitev zdravstvenega doma smo v naši občini veliko pridobili. Tako Lekarna Ljubljana, ki bo uredila svojo dejavnost v naši občini skladno z zakonodajo in pridobila nove moderne prostore, kot Občina Ivančna Gorica, ki bo za svojih 16.000 prebivalcev dobila sodobno oskrbo in kvalitetno ponudbo z zdravili. Poleg tega pa bodo dodatni prostori za zdravstveno dejavnost našim občanom prinesli še kvalitetnejšo zdravstveno oskrbo« je svoje zadovoljstvo ob podpisu izrazil župan Dušan Strnad. 


Po besedah direktorja Lekarne Ljubljana dr. Marjana Sedeja je današnji podpis pomemben tako za Lekarno Ljubljana kot za občane Ivančne Gorice: »Podpis je pomemben že zaradi tega, ker Lekarna Ljubljana uvaja nov model, s katerim pravno gledano občina dobi res ''v živo'' odgovornost in pristojnost za skrb in razvoj osnovnega zdravstvenega sistema v občini. S strani Lekarne Ljubljana je to še posebno pomembno že zaradi tega, ker bomo prišli v nove modernejše in lastniške prostore. S tem podpisom pogodbe Lekarna Ljubljana ostaja nosilec razvoja lekarniške dejavnosti v občini tudi v naprej«. 


Svoje navdušenje nad idejo in pobudo, ki jo je dal župan Strnad in nad pripravljenostjo vodstva Lekarne Ljubljana, da pristopi k projektu, je izrazil tudi direktor ZD Ivančna Gorica, Janez Zupančič dr. med. V imenu svojih sodelavcev se je obema zahvalil, da so dogovori obrodili sadove in bodo tako lahko uresničeni tudi načrti o izgradnji prizidka, ki bo prinesel nove prostore za potrebe zdravstvene dejavnosti. 

Direktor Sedej ocenjuje, da bo investicija stala približno milijon evrov. Prizidek se bo razprostiral na površini dobrih tisoč kvadratnih metrov gradbena dela pa naj bi stekla že jeseni tega leta.


Tekst in foto: Gašper Stopar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!