Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Izredno zanimanje za tečaj oskrbe starejših

Občina Ivančna Gorica je do konca prejšnjega tedna zbirala prijave zainteresiranih občank in občanov za sodelovanje na tečaju »Družinska oskrba starejšega svojca«, ki ga bo izvedel Inštitut Antona Trstenjaka, financirala pa Občina Ivančna Gorica. Do roka je na naslov občine prišlo kar 43 prijav.


Takšen odziv občank in občanov je vse prijetno presenetil. Tečaj se običajno izvaja v skupinah od 15 do 25 udeležencev, zato se bo tečaj izvedel v dveh skupinah. O vsem bodo prijavljene občanke in občani pravočasno obveščeni. Prva skupina bo s tečajem pričela v mesecu oktobru in ga končala do novega leta, takoj po novem letu pa bo s tečajem začela še druga skupina. Žal sočasna izvedba v dveh skupinah v tem trenutku ni mogoča. 

Prvo srečanje prve skupine bo potekalo v četrtek, 9. oktobra 2014 ob 17. uri v prostorih vrtca Polžek v Višnji Gori. Trajal bo deset zaporednih tednov in sicer po dve uri in pol. Udeleženci tečaja so povabljeni, da aktivno sodelujejo, tako bo tečaj najbolj uspel, saj se vsi najlažje učimo iz dobrih osebnih izkušenj. Na vsakem srečanju pa je tudi eno predavanje iz področij: medsebojni odnosi, razumevanje starosti, proti lastni izgorelosti, demenca, nega, o tem, kako se pripraviti na odhod svojca v dom za starejše ter iz umiranja in žalovanja. Tečajniki prejmejo tudi priročnik, ki je izšel v letu 2012, z naslovom: Družinska oskrba starejšega svojca. Na tečajih redno sodelujejo patronažne sestre in drugi strokovnjaki.

Občina Ivančna Gorica tečaj prireja zato, da bi stari ljudje in njihovi svojci v družini doživeli čim več lepih trenutkov, svojci, ki jih oskrbujejo, pa to svoje zahtevno delo opravljali čim lažje. Oskrbovanje starega človeka v družini in sožitje več generacij je danes zelo zahtevna naloga.


Vir (tekst in foto): http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=4565

Oglejte si tudi