Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Kranjska čebela in njena rojstna Višnja Gora v Londonu

V soboto, 9. februarja 2019, se je na letnem dobrodelnem srečanju Britansko-slovenskega društva iz Velike Britanije ob slovenskem kulturnem prazniku v hotelu Ambassadors Bloomsbury v Londonu, predstavila Kranjska čebela, ki letos praznuje svoj 140. rojstni dan in njena rojstna Višnja Gora. Predstavitev je potekala s pomočjo Nj. eksc. mag. Tadeja Rupla, veleposlanika Republike Slovenije v Združenem kraljestvu Velika Britanija in Severna Irska, Slovenske Ambasade v Londonu in članov društva.

Društvo The British-Slovene Society, ki je lani praznovalo svojo 25. obletnico, združuje tudi precej vplivnih in aktivnih članov na področju odnosov med državama. Dogodek je dobrodelen in ves izkupiček od udeležbe gre v slovensko društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju, Barka.

Temo večera in predstavitev v sklopu srečanja je dogovoril priznani oblikovalec in Višnjan Robert Kuhar. S svojim podjetjem je glavni partner društva. Izdelki znamk Višnjanski polžki in KČ Carnika pa so omogočili prijetno domače obdarovanje najboljših v sestavljanju papirnih replik obeležja kranjski čebeli, ki od lani stoji v Višnji Gori.

Udeleženci so bili navdušeni nad medenimi izdelki in še posebej nad novo izdajo angleškega prevoda Jurčičeve humoreske Kozlovska sodba v Višnji Gori, ki razprta meri kar 170cm. Prevajalca ilustriranega prevoda, Evelina in Marcus Ferrar, sta tudi aktivna člana Britansko-slovenskega društva in navdušena promotorja Višnje Gore in destinacije Prijetno domače - občina Ivančna Gorica.

Oglejte si tudi