Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Mobilna enota za cepljenje uspešna še na Golem in v Iški vasi

V tem tednu se je mobilna enota za cepljenje proti covidu-19 ustavila na dveh lokacijah v občini Ig. V torek, 3. avgusta je potekalo cepljenje v gasilskem centru na Golem; cepilo se je skoraj 100 ljudi. V četrtek, 4. avgusta pa se je mobilna enota za cepljenje ustavila še v dvorani v Iški vasi, kjer se je cepilo 90 ljudi. Odziv na cepljenje je bil precej večji od pričakovanj, skupaj se je v treh terminih cepljenja po občini Ig cepilo nekaj manj kot 400 ljudi!

Cepljenje z mobilno enoto je izvajal ADM – ambulanta družinske medicine Tina Modrej Zadnikar dr. med., ki se mu zahvaljujemo za sodelovanje in profesionalen odnos. Za sodelovanje in pomoč pri organizaciji cepilnih mest se zahvaljujemo tudi PGD Golo in PGD Iška vas.

Aktualni podatki o cepljenih v občini Ig so naslednji: z vsemi odmerki je cepljenih 38 %, s prvim odmerkom pa 45,6 % občanov, kar nas uvršča v slovensko povprečje.

Mobilna enota se bo v naši občini na istih lokacijah ponovno ustavila čez mesec dni – o točnih terminih bomo javnost pravočasno obvestili.

Oglejte si tudi