Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Vzpostavitev brezplačnega interneta v središču Iga

Občina Ig je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000 evrov. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop.  
Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Ig izvaja podjetje Telekom Slovenije d. d. 
Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta. Uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nato se odpre spletni obrazec z znakoma WiFi4EU in Občine Ig, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta. 

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen v ožjem središču naselja Ig - Center Ig, Ig avtobusna postaja, občinska stavba in javne površine v okolici.

 

Oglejte si tudi