Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Napoved dogodkov v Morostigu

Voden ogled po razstavi

Vabljeni na voden ogled razstave v Hišo Morostig v petek, 4. 8. 2023 ob 16.30. Ogled je vključen v ceno vstopnice. Vodnik vam bo predstavil devet tematskih postaj razstave, ki segajo od sprememb, ki jih je Ljubljansko barje doživelo v 19. stoletju, odkritje kolišč leta 1875, makete kolišča Maharski prekop do ekosistemskih storitev in biotske raznovrstnosti. Spoznali boste tudi kakšen je mednarodni pomen Ljubljanskega barja na področju narave in varovanja kulturne dediščine. 

Otroška delavnica

Otroci, lepo vabljeni v Morostig - hišo narave in kolišč, kjer bo delavnica ''Kačji pastirji, ribice, žabice in druge vodne barjanske živalice'', v soboto, 19. 8. 2023 z začetkom ob 16. uri (pred Hišo Morostig, Govekarjeva cesta 5, Ig).

Skupaj bomo izdelovali figurice barjanskih živalic kot obeske, broške iz filca in drugih naravnih materialov. Delavnica traja do dve šolski uri, primerna za otroke od 6. leta starosti.  Za material in pripomočke bo poskrbljeno. Udeležba na delavnici je brezplačna.

PRIJAVA: Za udeležbo na delavnici je potrebna predhodna prijava na telefon (+386 1 2802 305) ali elektronski naslov: info@morostig.si, kjer so na voljo tudi za vaša morebitna vprašanja. Število mest je omejeno.  

Oglejte si tudi