Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za javno-zasebno partnerstvo za dom starejših občanov v Občini Ig

OBČINA IG PODPISALA KONCESIJSKO POGODBO ZA IZVEDBO PROJEKTA JAVNO-ZASEBNEGA PARTNERSTVA »DOM STAREJŠIH OBČANOV IN DNEVNI CENTER V OBČINI IG«  

Dne, 30.9.2020 sta župan Janez Cimperman in direktor družbe Lobium d. d., Žiga Modic podpisala koncesijsko pogodbo za izgradnjo doma starejših občanov v občini Ig. 
Postopek izbora koncesionarja se je pričel po sprejemu Odloka o javno-zasebnem partnerstvu na občinskem svetu Občine Ig, dne 5. avgusta 2020, na podlagi katerega je bil objavljen javni razpis. 
V postopku javnega razpisa je bila koncesija podeljena družbi Lobium d. d. za obdobje 40 let. 
Občina Ig bo v projekt v obliki stavbne pravice vložila zemljišča, ki so skladno s prostorskim redom, opredeljena za nameravano gradnjo. 
Družba Lobium d. d. prevzema v izvedbo projektiranje, financiranje in izgradnjo zasebnega in javnega dela projekta.  Zasebni del bo namenjen institucionalnemu varstvu starejših in prostoru za dnevni center v skupni površini najmanj 6000 m2, s predvideno kapaciteto 150 mest. Javni del projekta pa vključuje, samostojni objekt neto površine 300 m2, namenjen javnim programom občine s pripadajočimi zunanjimi parkirišči in površinami. 

Javni del projekta bo po izdanem uporabnem dovoljenju, prešlo v last in upravljanje Občine Ig. 
Realizacija projekta bo možna, ko bo družba Lobium d. d., pridobila še pozitivno odločbo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, za izvajanje koncesije za opravljanje institucionalnega varstva v domu za starejše na lokaciji občine Ig.

 

Oglejte si tudi