Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Obvestilo župana Janeza Cimpermana

Z zaskrbljenostjo spremljamo epidemiološko sliko v naši državi, ki se žal odraža tudi v naši občini. Vsakodnevno beležimo precejšnje povečanje števila obolelih občanov.    

 

Aktiviran štab CZ Občine Ig  

Glede na stanje v državi in v naši občini, se je že pred časom ponovno aktiviral štab CZ Občine Ig.  S poveljnikom CZ Občine Ig, Matejem Mahkovcem, poveljnikom GZ Ig, Andrejem Auberjem in predsednikom GZ Ig, Antonom Modicem, smo redno v kontaktu, kjer spremljamo situacijo, proučujemo prejete napotke in usmeritve pristojnih republiških organov ter se pripravljamo na morebitne dodatne ukrepe.  

V ta namen je civilna zaščita vzpostavila dežurno telefonsko številko, na katero lahko pokličete od ponedeljka do petka, od 9. do 15. ure. V kolikor potrebujete pomoč pri dostavi zdravil, ali pomoč pri dostavi hrane. Dežurni telefon je: 051 456 464.    

 

V kolikor želite stopiti v stik z občinsko upravo vas naprošamo, da se predhodno najavite na telefon 01 2802 300, da vas lahko osebno sprejmemo. Vse vaše vloge so obravnavane v roku. Lahko pa naslovite vprašanje/pobudo/vlogo na elektronski naslov: info@obcina-ig.si ali pokličete po telefonu: 01 2802 300. 

V stavbo občine in druge javne prostore, vstopajte le zdravi.

Poziv za upoštevanje ukrepov  

Ob tem pozivam vse občanke in občane, da dosledno upoštevajo vse ukrepe Vlade RS za zajezitev širjenja koronavirusa. Brez doslednega upoštevanja ukrepov, prav vsakega izmed vas, so žal vse omejitve brez pomena. Pomembno je da nosimo masko, skrbimo za higieno rok in kašlja, upoštevamo medosebno razdaljo, v primeru slabega počutja pa ostanemo doma. Pri opravljanju dejavnosti upoštevamo vsa priporočila NIJZ. Prav tako pozivam vse občane, da se družijo le z ožjimi družinskimi člani, saj vsako širše druženje, lahko poveča tveganje za prenos okužbe. Prav tako priporočam namestitev aplikacije OstaniZdrav.   

 

V kolikor ni nujno, ne obiskujte igral, saj so lahko tudi naprave možen vir prenosa okužb. Gibanje na svežem zraku je priporočljivo, vendar le posamično ali z družinskimi člani.   

 

1.11.  Dan spomina na mrtve    

Bližajo se prazniki. Strožji ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa so stopili v veljavo tudi za verske obrede in vernike po Sloveniji. Na pokopališčih letos javnih obredov in molitev ne bo. Ob tem pa pozivamo vse občane, da obiščejo grob le v kolikor so popolnoma zdravi, z masko in ob primerni medosebni razdalji. Glede na stanje v katerem smo, priporočam, da se svojcev lahko na primeren način spomnite tudi doma, brez obiska in gneče na pokopališčih.  

 

Ob tem izrekam zahvalo vsem javnim službam v občini, ki opravljajo dejavnosti pod strogimi ukrepi NIJZ.  

 

Z odgovornim ravnanjem vsakega posameznika bomo premagali bolezen in ostali zdravi.  

Župan Janez Cimperman in  

štab CZ Občine Ig

 

 

 

Oglejte si tudi