Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Znani delni rezultati vzorčenj vode

Dne, 15. 7. 2021 smo iz Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) prejeli le delno poročilo o mikrobiološkem preskušanju dne, 8. 7. in 12. 7. 2021 odvzetih vzorcev na vodovodnem sistemu Golo - Zapotok. Rezultatov fizikalno kemijskih preskušanj še ni.
Rezultati preskušanja sedmih vzorcev odvzetih 8. 7. 2021 so pokazali, da je voda iz vrtin in na vodohranu Zapotok mikrobiološko skladna. Na vzorcu odvzetem na naslovu Golo 5 so bile najdene koliformne bakterije v nizkem številu (ocenjeno 7). Voda iz zajetja Šumnik mikrobiološko NI SKLADNA s Pravilnikom o pitni vodi.
Rezultati preskušanja sedmih vzorcev odvzetih 12. 7. 2021 so pokazali, da je bila voda iz zajetja Šumnik po pripravi (filtracija in kloriranje) v vodohranu Zapotok, na Sarskem, Dobravici, v Zapotoku in na Golem mikrobiološko SKLADNA s Pravilnikom o pitni vodi. Na vodohranu Kurešček so bile najdene bakterije Clostridium perfringens, zato bo v petek, 16. 7. 2021 na vodohranih Zapotok in Kurešček NLZOH izvedel dezinfekcijo. Ponovno vzorčenje na vodohranu bo v ponedeljek, 19. 7. 2021.
Do prejema končnih rezultatov vzorčenja ostaja v veljavi ukrep prepovedi uporabe vode iz vodovodnega sistema.
Prosimo vse uporabnike, da kljub ukrepu prepovedi uporabe vode, vodo, ki je še v vodovodnem sistemu, uporabljajo racionalno. Do preklica je strogo prepovedano zalivanje vrtov, pranje avtomobilov in polnjenje bazenov.

Gasilske cisterne dovažajo vodo v vodohran, črpa se voda iz vrtin. Razdeljevanje vode v plastenkah se bo nadaljevalo tudi danes.

Režijski obrat Občine Ig

Oglejte si tudi