Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Dobrodelni kolesarski projekt

V sklopu dobrodelnega projekta je v našo občino v sredo zjutraj prikolesaril Matjaž Hribljan. Tu ga je sprejel župan Janez Cimperman z občinsko upravo in podprl njegov cilj v 13 dneh prekolesariti vse slovenske občine in osveščati o bolezni ALS. Skupaj z Društvom distrofikov Slovenije in kolesarskim klubom Jan Sport namreč zbirajo denar za obolele z boleznijo ALS.

Na 2600 km dolgo pot se je odpravil 19. julija v domači občini Cerknica, zaključil pa jo bo zadnjega julija v Postojni. Njegovo pot lahko vsak dan v živo spremljate na: https://www.twitch.tv/matjazh2

ALS je hudo nevrološko obolenje, ki zaenkrat še ni ozdravljivo in povzroča hitro pešanje mišične moči, odvisnost od fizične pomoči pri vseh življenjskih opravilih, pogosto tudi težave pri dihanju, govoru in hranjenju. Akcija je namenjena tudi zbiranju sredstev za ALS obolele. Zbrana sredstva bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala.

V dobrodelni akciji lahko sodelujete tudi z donacijo: z nakazilom prek položnice (IBAN SI56 0313 4100 0000 534, prejemnik: Društvo distrofikov Slovenije, Linhartova 1, 1000 Ljubljana; sklic: SI00 967 502, namen: delovanje Odbora za ALS) ali s poslanim sporočilom SMS s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevali boste 5 EUR za obolele z ALS (prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A 1, T-2 in Telemacha).

Oglejte si tudi