Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Sveta birma na Igu

V nedeljo, 20.10.2013, na misijonsko nedeljo je bil za našo župnijo velik in poseben praznik, saj je sedemnajst mladih  (7 deklet in 10 fantov) devetošolcev prejelo zakrament svete birme.

Birmovalec je bil stiški opat g. Janez NOVAK.

 

Poleg verouka, ki sta ga vodila sestra Marija Imperl na Igu in kaplan Janez Žirovnik na Pijavi gorici, so  birmansko skupino obiskovali vsak petek pod vodstvom Mirka Merzela in na Pijavi gorici pod vodstvom Stanke Štrukelj.


Pred cerkvijo smo se zbrali v nedeljo ob 9.30. Ko so ob 10.00 uri zazvonili zvonovi in se oglasile orgle, smo vstopili v cerkev. Sledila je slovesnost, v katero smo vključili sodelovanje birmancev, staršev in botrov.

Največji vrhunec je bil obred birme, obnovitev krstnih zaobljub in molitev k Svetemu Duhu, polaganje rok in maziljenje s krizmo.

Pred blagoslovom so birmanci prejeli knjižico Besede za mlade iz sv. pisma s posvetilom, da jim bo vodilo v krščanskem življenju.

Od birme naprej se bodo dekleta in fantje samostojno odločali, na kakšen način bodo sprejemali Boga. Mi starši in botri pa jim bomo stali ob strani, da bi v življenju delali pošteno in živeli iz prepričanja, delali s srcem in bili v svojem ravnanju veseli in ponosni.

Naj se na koncu slovesnosti zahvalim organistu g. Mirku Merzelu in mladinskemu zboru Magnifikat, ki je s petjem popestril dan sv. birme.

Oglejte si tudi