Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
0°C
JUTRI
2°C
-1°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev ob Evropskem tednu mobilnosti

Občina Ig je letos uspešno zaključila sodelovanje v projektu Evropski teden mobilnosti (ETM), v katerem je sodelovala prvič. V septembru se je v okviru projekta odvilo več aktivnosti in dogodkov, izvedenih pa je bilo tudi nekaj trajnejših ukrepov, in sicer:
- na parkirišču pred Občino Ig smo postavili stojala za kolesa,
- stebričke na pločniku ob Govekarjevi cesti smo oblekli v  pisane barve, s čemer želimo voznike dodatno
  opozoriti, da morajo biti pri vožnji ob šolski poti še posebej previdni,
- cela občina je pridobila tudi nove znake ob šolskih poteh.
V petek, 22. 9. 2023, smo s sklepno prireditvijo na ploščadi pred hišo Morostig zaključili Evropski teden mobilnosti. Dogodek sta popestrila otroški in mladinski pevski zbor OŠ Ig pod vodstvom Eve Truden in Polone Kukovica.
Podžupanja in hkrati lokalna koordinatorka projekta, Mira Žagar, je predstavila aktivnosti, ki so se odvijale v okviru projekta ETM. Zbrane je nagovoril tudi župan občine Ig, Zlatko Usenik ter predstavil že izvedene projekte. V svojem nagovoru je poudaril pomen zagotavljanja varnosti v prometu, ki je in bo ostala ena od naših glavnih prioritet. Ravnateljica OŠ Ig Karmen Zorko pa je predstavila aktivnosti, ki so se odvijale v OŠ Ig v okviru ETM. Prireditev je povezovala Andreja Zdravje. 
Občina Ig je OŠ Ig predala v uporabo dve kolesi, ki sta bili v kupljeni v okviru projekta z namenom, da se bodo učenke in učenci usposabljali za vožnjo s kolesom in na njih opravljali kolesarski izpit. Na dogodku je bil na voljo tudi brezplačen hitri servis koles, ki ga je omogočila RRA LUR v okviru projekta ReMOBIL. Obiskovalci prireditve so se lahko seznanili tudi s Prostoferjem, ki nudi prevoze starejšim občanom. 

Na sončni ploščadi pred Morostigom, smo ozaveščali o trajnostni mobilnosti, ki odpira vrata bolj zdravemu in predvsem bolj poštenemu načinu premikanja. Z zanimivo statistiko, da minuta hoje, podaljša življenje za tri minute, smo želeli vzpodbuditi vse, da izberejo bolj zdrav način premikanja.

Oglejte si tudi