Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Pomembno prometno obvestilo za prvi šolski dan

Aktivno in varno v šolo.
Prvega septembra se bodo učenci ponovno vrnili v šolske klopi. Da bo njihova pot varna, bodo poskrbeli: člani Društva upokojencev Ig, Medobčinsko redarstvo SOU 5G, Policija, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ig ter občinska uprava. 
Za prvi šolski dan bo za boljšo pretočnost prometa okoli matične šole organiziran dovoz za vozila mimo občine na igrišče. Z njega bo izvoz z avtom na parkirišče pred športno dvorano in od tam nazaj na Govekarjevo cesto. Starše naprošamo, da pri izvozu na Govekarjevo izberete smer desno - proti Iški Loki, če se odpravljate v Ljubljano. Navedena prometna ureditev bo veljala do petka, 8. 9. 2023. Na igrišču je možno le kratkotrajno parkiranje za dostavo učencev, do 8.20 morajo biti vsa vozila umaknjena z igrišča! 
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ig organizira za prvi šolski dan, "PEŠBUS" od brvi Rastuka do OŠ Ig. Zbor je ob 7.50 pri brvi, od koder se boste skupaj po varni šolski poti peš odpravili do OŠ Ig. 
Posebej naprošamo vas, voznike, da ste pozorni na najmlajše udeležence v prometu, saj se bodo nekateri prvič samostojno vključevali v promet kot pešci. Šolarji bodo morda z mislimi še v počitniških dneh, zato lahko hitro »pozabijo« na prometne nevarnosti na šolskih poteh, ko tja prihajajo s kolesom, skirojem ali peš. Starše šoloobveznih otrok prosimo, da spodbujate svoje otroke, da za pot v šolo izberejo trajnostni način, to je peš, s kolesom ali avtobusom.
Občina Ig letos sodeluje v projektu Evropski teden mobilnosti. Vabimo vas, da spremljate naša obvestila in se v prihodnje udeležite kakšnega dogodka, na katerega vas bomo povabili.

Aktivnosti se izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklad za podnebne spremembe.

Srečno vsem v novem šolskem letu.

Oglejte si tudi