Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju

Barjanka ali kolesarsko doživetje na Ljubljanskem barju je turistično športni dogodek v okviru Maratona Franja BTC City.  Dogodek bo v soboto, 9.6.2018. Trasa "Barjanke" bo potekala po  občinah v Krajinskem parku in bo dolga približno 83 km. Štartno mesto je v Ljubljani na Kongresnem trgu ob 8.00 uri, zaključek pa v BTC City.  Več podatkov o samem dogodku in trasi dobite na  povezavi : http://franja.org/program.html, http://franja.org/trase.html

Barjanka je kolesarski dogodek, ki ima namen predstaviti lepote Ljubljanskega barja in obuja spomine na začetek kolesarskih tekmovanj, ko so prve kolesarske dirke še potekale po makadamskih cestiščih. 
Kolesarsko doživetje na barju - Maraton Barjanka ne bo le razburljiva pustolovščina za kolesarje ampak se ga lahko udeležijo tudi obiskovalci brez koles. Ob trasi bodo postojanke, kjer bo zanimivo kulturno in kulinarično dogajanje. Na Igu bo postojanka pred gostilno Hram in sicer med 10. in 13. uro. Tu se bodo poleg gostilne predstavila društva iz občine Ig in Škofljica: Društvo Fran Govekar Ig, Čebelarsko društvo Ig, Turistično društvo Zapotok, Turistično društvo Škofljica.
Vabljeni, da se pridružite dogodku, pozdravite kolesrje in se naužijete kulturnih in kulinaričnih dobrot.

Oglejte si tudi