Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Javna razprava

V sklopu javne razgrnitve Občinskega podrobnega prostorskega načrta za območje Doma starejših občanov Ig (v nadaljevanju OPPN), je v sredo, 31. avgusta 2022 potekala javna razprava.

V domu starejših občanov se bo delo z uporabniki izvajalo v treh vrstah skupin in sicer v gospodinjskih skupinah,  gospodinjskih skupinah prilagojenih za delo z uporabniki z zmerno stopnjo demence (varovani oddelek) in uporabnike s težjo stopnjo starostne demence (oddelek za demenco po modelu osebnega spremljanja) ali drugih sorodnih stanj. Predvidenih je 12 do 18 stanovanjskih enot v obliki gospodinjskih skupnosti za celodnevno varstvo. V obravnavnem območju je predviden tudi medgeneracijski center, ki je lahko ločen ali povezan objekt.

Predstavnica projektantske organizacije Populus je podrobno predstavila pogoje pod katerimi se bo lahko izvajala gradnja doma za starejše občane in postopek sprejema OPPN, ki bo podlaga za izdajo gradbenega dovoljenja. Predstavnik Lobiuma, ki je pridobil koncesijo za izgradnjo Doma starejših občanov, je vsem prisotnim predstavil še natečajne projekte.

Javna razgrnitev poteka še do 2. 9. 2022 v prostorih Občine Ig, kjer je možno podati tudi pripombe in predloge v času uradnih ur. 

Oglejte si tudi