Logo MojaObčina.si

Ig

JUTRI
29°C
16°C
SRE.
17°C
14°C
Deli
2237

Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč na Ljubljanskem barju

Projekt Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč na Ljubljanskem barju (akronim Na-kolih) obravnava prezentacijo in interpretacijo biotske raznovrstnosti in dediščino kolišč na območju UNESCO Svetovne kulturne dediščine na Igu in je predmet sofinanciranja s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj. Projekt "Na-kolih" je v tabeli prednostnih projektov PUN 2015-2020 izboljšanja stanja ohranjenosti vrst in habitatnih tipov in s tem povezane interpretacije ohranjanja narave (in kulturne dediščine) naveden v sinergiji s projektom PoLJUBA, ki ga vodi JZ Krajinski park Ljubljansko barje.

Projekt "Interpretacija biotske raznovrstnosti in dediščine kolišč na Ljubljanskem barju" (akronim Na-kolih) vodi Občina Ig, vključena pa sta še dva partnerja: Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje in Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Pred oddajo Vloge za neposredno potrditev operacije je v četrtek, 29.11.2018, v prostorih Občine Ig župan, Janez Cimperman, podpisal Sporazuma o partnerstvu z direktorjem JZ Krajinski park Ljubljansko barje Janezom Kastelicem in namestnico direktorja ZRC-SAZU Vando Baloh.

Infrastruktura celotnega projekta je razdeljena na tri dele: interpretacijski center, povezovalna pot in koliščarska naselbina in bo zaključen v letu 2021.

Občinska uprava.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi