Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

DOBRODELNI KONCERT-skupaj so močnejši od vode

V nedeljo,30.11.2014, so obiskovalci napolnili športno dvorano na Igu in s tem še enkrat dokazali, da smo "skupaj močnejši" ob katastrofi, ki je doletela občino v začetku novembra.
 

nedelja, 30. november 2014, ob 17h

 

To nedeljsko popoldne smo se zbrali, da z izkupičkom od koncerta pomagamo vsem, ki so jih zadnje poplave na ižanskem med 7. in 9. novembrom najbolj prizadele. Dobrodelni koncert, ki ga je organizirala Občina Ig ob pomoči ansambla Vagabundi in sponzorjev je napolnil športno dvorano na Igu do »zadnjega kotička«. To je bil večer veselja in radosti za vse, kajti dokazali smo, da ne zapiramo svojih src pred ljudmi v stiski in potrdili star nasvet, ki pravi » kdor napravi nekaj dobrega za druge, napravi nekaj dobrega tudi zase«.

Vsakdo se lahko kdaj v življenju znajde v situaciji, ko bo potreboval pomoč. Nikoli ne vemo, kaj se lahko še zgodi. In takrat je še kako pomembno, da so okrog nas ljudje, ki čutijo z nami, ki so nam pripravljeni pomagati.

Oškodovancem oziroma prizadetim bomo z izkupiček od prodanih kart pomagali, da bi nastalo škodo lahko čim prej sanirali in svoje domove spet naredili primerne za bivanje, oziroma jim omogočili, da jih naslednje poplave ne bi več tako prizadele.

Povabilu na koncert so se prijazno odzvali:

 

Ansambel VAGABUNDI

TANJA ŽAGAR

Kvintet SLOVENSKIH DEKLET

Ansambel JERNEJA KOLARJA

Kvartet EROS

Ansambel JUHEJ

OBVEZNA SMER

TILEN PUSAR

DEJAN VUNJAK

Ansambel PONOS

CLUB 5

BOROVNIČKE

Otroci vrtca Ig-SKUPINA ČEBELICE

Učenci OŠ Ig: TRISTAN BEVC in ANA BOŽIČ

in seveda povezovalec programa DENIS AVDIĆ

 

Zahvala vsem nastopajočim, ki so darovali svoj čas in bili pripravljeni deliti pesmi in petje z nami. Vsem nastopajočim se organizatorji skupaj s prizadetimi družinami ter posamezniki iskreno zahvaljujemo za opravljeno dobrodelno delo.

 

Hvala vsem sponzorjem, predvsem ansamblu Vagabundi in vsem ostalim, ki so pomagali, da smo lahko ta koncert pripravili.

 

Hvala vsem donatorjem, tako podjetjem, občinam, društvom, občinskim odborom, strank, vaškim svetom, in posameznikom, ki so prispevali za poplavljene na poseben transakcijski račun odprt za poplavljene.

 

In še enkrat ne smemo pozabiti na nesebično pomoč gasilcev, ki so prvi priskočili na pomoč poplavljencem pa civilna zaščita in kasneje vojske. Mogoče je tudi to način, da država res postane dobra država, da je v njej veliko dobrih ljudi, takšnih, ki so pripravljeni pomagati drugim, ki niso sebični in ki želijo in zmorejo včasih skočiti sami iz sebe, preskočiti tiste svoje ozke poglede.

 

HVALA VSEM.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi