Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

17. Podkrimski pustni karneval uspešno zaključen

V soboto, 14. februarja 2015, se je na Igu zaključil že 17. Podkrimski pustni karneval.
Pust je čas, ko se napravimo v pustno masko, šemo in teh je bilo na pustno soboto, 14. februarja, na Igu kar veliko, saj je potekal že 17. Podkrimski pustni karneval. Pustna povorka z ižansko konjenico, mažoretkam, orkestrom, Povodnim in Podkrimskim možem, etnološko obarvanimi pustnimi maskami, otroškimi skupinami in drugimi organiziranimi skupinami mask je svojo pot začela na Baniji in zaključila na parkiriščih pred stavbo Občine Ig.

V karnevalski povorki je sodelovalo okoli 700 mask oziroma skoraj 30 skupin, od tega tudi osnovnošolska in vrtčevska.

Tako je bilo videti prepoznavne etnološke maske, kot so kurenti, orači, pokači, Šjme, Halubajske zvončare ter prvič na Igu tudi iz skupina iz Hotinje vasi pri Mariboru.

Sprevod so spremljali tudi spretni žonglerji, za red pa sta skrbela policaja na hoduljah.

Prav tako so se predstavile maske iz okolice Ljubljane, ki odražajo današnje aktualno dogajanje. Iz Maribora oz. Hotinje vasi so prišli na obisk Primož Trubar, Anton Martin Slomšek, Ivan Cankar, France Prešeren in Rudolf Maister

V šotoru na igrišču je bilo pred začetkom povorke tudi zelo veselo, izvajala se je poslikava mask na obraz, otroci so lahko prejeli »živalico ali rožico« narejeno iz balonov, se zabavali s Klemnom in Barbaro na plesni delavnici, izbrane pa so bile tudi najlepše otroške maske. Več slik je na voljo v fotogaleriji.

 

Za zaključek pa je nastopil še ansambel Ponos.

 

 

In ponovno na snidenje naslednje leto.

 

Oglejte si tudi