Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba za gradnjo koliščarske naselbine

Septembra 2019 je Občina Ig pričela z gradnjo interpretacijskega centra, ki je bila zaključena aprila 2021, konec avgusta je dobila uporabno dovoljenje in posledično hišno številko (Govekarjeva cesta 5). V teku so priprave za izvedbo stalne razstave o biotski raznovrstnosti in dediščini kolišč na Ljubljanskjem barju, ki bo zapolnila zgrajeni objekt. Vsebine pripravljata partnerja JZ KP Ljubljansko barje in ZRC SAZU.

Drugi del operacije Na-kolih, gradnja koliščarske naselbine z ojezeritvijo in povezovalno potjo, je zapadel v epidemijo covida-19; gradbeno dovoljenje smo prejeli aprila 2020, pravnomočnost junija 2020. Sledilo je projektiranje načrtov za izvedbo. Zaradi ponudb izvajalcev, ki so presegale zagotovljena sredstva, je bilo uspešno šele četrto javno naročilo. Pred tem je občinski svet s potrditvijo rebalansa zagotovil potrebna dodatna sredstva. Z izbranim izvajalecem podjetjem HIS d.o.o. je bila 19. 10. 2021 podpisana pogodba. Z gradnjo bodo pričeli v novembru, zaključek je predviden konec maja prihodnjega leta. 

Občina Ig ima z Ministrstvom za kulturo podpisano pogodbo v kateri je bil predviden rok končanja upravičenosti stroškov do 1. oktobra 2021. Zaradi že omenjene epidemije smo z ministrstvom podpisali aneks k pogodbi za podaljšanje roka upravičenosti stroškov do 15. novembra 2022. 

Natalija Skok

Oglejte si tudi