Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Ig
DANES
6°C
2°C
JUTRI
7°C
3°C
Oceni dogodek

The Butcher Class

Organizator: Žarovnije
Vstopnina: 150€

V Žarovnijah s ponosom predstavljamo prvi demonstrativni tečaj razreza mesa po ameriških in angleških standardih pri nas ali preprosto - The Butcher Class, kakršnega si sami že zelo dolgo želimo! :)

V Gostilno Hram, 21. aprila 2108, prihaja angleški mojster mesar, demonstrator, chef in pitmaster, gospod Andy Annat, ki v svojem poslanstvu združuje učenje drugih, demonstracije na prireditvah in vrhunske catering dogodke. V čast nam je, da ga bomo lahko za kratek čas gostili tudi v Ljubljani.

Čeprav je bilo prvo Andyjevo vprašanje ""Shall we cook something too?", se bomo v tem prvem obisku osredotočili na veščino razreza mesa in oblikovanja kosov za pripravo nam ljubih jedi z žara in smokerja, pa tudi drugih odličnih receptov.

Z velikodušno pomočjo prijateljev Posestvo Bajer in Majal, ter gostoljubnosti Gostilna Hram bomo na tečaju, ki bo potekal preko celega dneva lahko prikazali razrez trupa vrhunskega slovenskega aberdeen angusa in krškopoljskega prašiča. Oba rejca sta v vrhu slovenske kvalitete in samo želimo si lahko več takšnih. Našega gosta bomo prosili za prikaz razreza tradicionalne ameriške šole (steaki, BBQ kosi....) in angleške oz. evropske šole za uporabo v bolj klasični in moderni gastronomiji. Pogovorili pa se bomo tudi o pravilni vzreji, prehrani, zakolu in zorenju mesa.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima znanje razreza mesa, kakršen le ta mora biti. Še posebno pa rejcem, mladim pripravnikom in pa profesionalnim mesarjem, chefom in pitmastrom, ki bodo lahko pridobljeno znanje uporabili za večje zadovoljstvo nas potrošnikov, da nam bo počasi potem vsem lažje naročati, kupovati in pripravljati pravilno oblikovane kose mesa, za katerega upamo, da bo tudi vedno bolj slovensko in manj uvoženo.

Cena tečaja znaša 150€ in velja le za omejeno število prijav. V ceni je všteto tudi kosilo za udeležnce v Gostilni Hram in posnet video celotnega demonstrativnega tečaja.

Za vse informacije smo na voljo na emailu: info@zarovnije.si in v Žarovnije FB Inbox.

The Butcher Class za vas in v naše skupno zadovoljstvo. Dobrodošli v Gostilno Hram in srečno! :)

Oglejte si tudi