Prednosti kruha z drožmi so nam dobro znane – manjši glikemični indeks, več hranljivih snovi, lažja prebavljivost, znižana vsebnost glutena, poln okus, … Kaj pa če bi te prednosti imeli tudi sladko pecivo, kolači, torte ipd?
Na sladki delavnici z drožmi bo Polona Klančnik - Pola združila svojo strast do peke, srčnost in dobrodelnost. Z nami bo delila svoje bogate izkušnje pri peki sladic z drožmi in razkrila zakaj je iz vseh sladic vrgla pecilni prašek in ga nadomestila z drožmi. Kako se droži obnašajo v sladicah in zakaj je to veliko boljše za naše telo.
Polona Klančnik skupaj z Erikom Bačarjem vodi šolo D(r)oživetje - šola peke z divjim kvasom. Pod svojo blagovno znamko PolaBekeraj (www.polabekeraj.si) pa fermentira sladice in ostale jedi. Njena strast so kruh, kolači, torte in pecivo narejeno z drožmi.
- Na delavnici se bomo naučili kako pripraviti droži iz kakava?
- Naredili bomo slastni fermentirani browni ter cookieje.
- Prav tako se bomo posladkali z d(r)oživeto pito.
Delavnico organiziramo v podporo projektu gradnje Svobodne šole Kurešček, ki temelji na waldorfski pedagogiki.
Prijave zbiramo na zuhra@kamerad.net najkasneje do četrtka, 14. 11. 2019. S pravočasno prijavo si zagotovite mesto na delavnici, število udeležencev je omejeno.
Za več informacij pokličite na 040 292 975 ali pišite na zuhra@kamerad.net.