Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Konec tedna v znamenju twirling elementov

Horjul, 25. in 26. januar 2014 – Športna dvorana OŠ Horjul je zadnji konec tedna v januarju gostila predtekmovanje za 14. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije, na katerem se je zvrstilo več kot 150 tekmovalk z različnih koncev Slovenije, med njimi tudi enajst Horjulk.
Prijetno vreme je tudi letos v Horjul pospremilo udeleženke in udeležence 14. odprtega državnega prvenstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki je potekalo v športni dvorani OŠ Horjul. Uradni del tekmovanja se je začel s slovensko in evropsko himno, ki so jima prisluhnili vsi zbrani. Za tem je sledila zaprisega tekmovalcev in sodnic ter uradno odprtje predtekmovanja. Odprla ga je predsednica Mažoretne in twirling zveze Slovenije Nada Skuk, ki je zbrane prijazno pozdravila in izrazila veselje nad številom tekmovalk: "Vsepovsod se ljudje pritožujejo nad upadom števila aktivnih članov, a pri nas je ravno obratno. Twirling postaja šport, ki privlači vse več deklet, v zadnjem času pa smo sprejeli tudi nekaj fantov, kar je vredno pohvale."

Več kot 150 tekmovalk iz štirinajstih društev se je v dveh dneh zvrstilo ob dveh sodniških mizah, za katerima so sedeli ter pozorno opazovali in beležili ocene nacionalni ter gostujoči sodniki. V soboto so svojo natančnost in pripravljenost pri izvajanju obveznih elementov v twirlingu prikazale tekmovalke nižjega nivoja, v nedeljo pa tekmovalke višjega nivoja. Za vsak nivo posebej so namreč točno določeni in predpisani tako telesni gibi kot elementi s palico. Tekma v predtekmovanju je bila namreč izjemno pomembna, saj je ta del kvalifikacij na mednarodna prvenstva, in sicer se letos najvišji nivoji twirlinga potegujejo za uvrstitev na Evropski pokal WBTF (svetovna federacija twirlinga), ki bo julija v Nemčiji, ter na Svetovno prvenstvo WBTF, ki bo avgusta v Veliki Britaniji. V času čakanja na svoj nastop ali po njem pa so se tekmovalke lahko ogrevale, vadile ali pa so se sproščale na svežem zraku. Organiziran je bil tudi odmor, ki so ga s svojim nastopom popestrile najmlajše članice Mažoretne skupine Horjul, v drugem dnevu pa so se s spletom predstavili članice in člani folklorne skupine Horjul.

Tekmovalke so na težko pričakovane rezultate morale počakati vse do konca tekmovalnega dne, ko je potekal uradni zaključek, na katerem je spregovoril tudi podžupan Franci Pišek, ki je vsem zbranim zaželel dobrodošlico v Horjulu. Tudi zaključek je bil, prav tako kot celoten dan, pripravljen profesionalno. Za kar je organizator – Mažoretna in twirling skupina Horjul – s strani Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki je prav tako pomagala pri pripravi, dobil veliko pohval. Organizator pa se je v prvi vrsti zahvalil številnim prostovoljcem in zvestim sodelavcem, ki so pripomogli k nemotenemu poteku tekmovanja, ter sponzorjem: Občini Horjul, Osnovni šoli Horjul ter trgovini Marcator Loka. Vodja programa Zdenka Troha je potrdila, da je s takšno ekipo mogoče dogodek pripraviti na visoki ravni, zato si lahko obetamo, da bo Horjul še kdaj gostil podobna tekmovanja.

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv, sk

Oglejte si tudi