Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
26°C
8°C
PET.
29°C
12°C
2873

Video o čebelji učni poti gre na EXPO v Dubaj

Dominik je videograf iz Horjula, ki je posnel video o čebelji učni poti s posebnim poslanstvom. Video bo namreč predvajan v sklopu predstavitve Slovenije in njenih lepot na največji in najstarejši svetovnem sejmu EXPO v Dubaju. Tako se bo Julkina učna pot predstavila širnem svetu, kar si lahko štejemo v posebno čast.

Ideja za  predstavitveni video, ki prikazuje mlado družino na sprehodu skozi učno pot, je po Dominikovih besedah prišla kar nekako sama od sebe. 'Konec koncev je Julkina čebelja učna pot namenjena prav mladim družinam. V videu je nastopila družina Dolinar iz Horjula, s katero je bilo užitek snemati, ker so pred kamero tako naravni,' še dodaja mladi snemalec.

Ko takole človek spoznava delo mladega ustvarjalca, se pravzaprav kar ne more načuditi, kaj vse je do sedaj že uspel posneti in ujeti skozi objektiv svoje kamere. A zanimivo, tako kot mnogi uspešni podjetniki, je tudi Dominik svoj posel razvil iz hobija. Vse skupaj se je začelo pred 12 leti, ko je skupaj z brati in prijatelji začel snemati zabavne kratke filme, ki so se pred petimi leti začeli spreminjati v plačane projekte za stranke. Kmalu zatem je začel v popoldanskem času po službi vso pozornost usmerjati v snemanje, montažo in izobraževanje na tem področju.

Dominik trdno verjame v moč nenehnega izpopolnjevanja: 'Izobraževanje je tu zelo pomembno. Predvsem je pomembno, da vsako novo informacijo poskusimo uporabiti v praksi. Samo tako se lahko ta informacija spremeni v znanje in izkušnje. V nasprotnem primeru samo nekaj beremo in poslušamo, na koncu dneva pa ne znamo nič novega, če tega ne poskusimo'.

Danes vodi svojo agencijo Video in foto produkcija Čepon, ki poskrbi za kreativne video rešitve in v celoti poskrbi za scenarij, snemanje, montažo in distribucijo. Snema promocijske filme, videospote, videe produktov, poročne videe, športne dogodke in še bi lahko naštevali. Med projekte. na katere je še posebej ponosen, pa spadajo kratek film s Tadejem Pogačarjem in podpis pogodbe med Luko Dončićem in Markom Cubanom. Med bolj poznanimi naročniki, ki mu zaupajo so, Lek, Novartis in Orbico.

V zadnjih dveh letih se je kot eden redkih Slovencev specializiral za snemanje z dirkalnimi droni. Specifika teh dronov je, da so zelo hitri. 'Letim lahko do 175 km/h in hkrati letim zelo natančno, celo med vejami dreves ali po notranjosti stavb. Letim s pomočjo očal, ki mi omogočajo prvoosebni pogled'. Je pa za letenje teh dronov potrebno veliko treninga. Preden se je lotil snemanja za prvo stranko, je pol leta treniral po 6 do 8 ur na teden. S tem dronom je snemal svetovnega rekorderja v padalstvu Ernesta Gainzo, najeli pa so ga tudi za snemanje panoram na atraktiven športen način za National Geographic. V svoji dosedanji karieri se je udeležil tudi dirke s športnimi droni, kar ga je tako pritegnilo, da se bo tega lotil takoj, ko bodo dirke zopet organizirane.

Peter Kavčič, foto: Peter Kavčič in Renato Babič


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi