Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Vabljeni na otvoritev kanalizacije Žažar

V petek, 15. septembra, bo ob 15. uri slovesna otvoritev kanalizacije Žažar, zato lepo vabljeni na otvoritev, kjer bodo prisotni izvajalci del, predstavniki občine in ostali ugledni gosti, ki so na tak ali drugačen način povezani s tem projektom.
Gre za projekt, ki je bil zahteven za gradnjo, z namenom, da se naenkrat postori kar največ na infrastrukturi, v tem delu občine pa je Občina Horjul pristopila k izgradnji kanalizacije s čistilno napravo ter obnovi komunalne infrastrukture Žažar, ki je hkrati vključevala tudi meteorno kanalizacijo, vodovod, javno razsvetljavo in ureditev ceste. 

Občina Horjul je na Ministrstvu za okolje in prostor uspešno kandidirala za sofinanciranje investicije Izgradnja kanalizacije s spremljajočo infrastrukturo – Žažar po razpisu Zeleni prehod – Komponenta čisto in varno okolje, podukrep: Izboljšanje ukrepov na področju ravnanja z vodo in okoljske infrastrukture (C1 K3), Operacija: "Investicije v sisteme odvajanja in čiščenja odpadne vode, ki ležijo na manjših aglomeracijah od 2.000 PE." (C1 K3 IH) S strani Ministrstva za naravne vire in prostor so prejeli odobritev 50 % sofinanciranja upravičenih stroškov za izgradnjo kanalizacije v naselju Žažar s čistilno napravo. 

 

Besedilo in foto: Peter Kavčič

 

Oglejte si tudi