Logo MojaObčina.si

Horjul

JUTRI
19°C
5°C
NED.
21°C
7°C
2873

Urejanje soglasij za Barjansko kolesarsko pot je v zaključni fazi

Z Barjansko kolesarsko potjo in širitvijo ceste med Vrhniko in Horjulom bo cestna povezava med obema občinama varnejša, hkrati pa bo omogočala razvoj turizma v Horjulu. Na občini zato potekajo vse aktivnosti, da se bo konec leta lahko začelo z gradnjo.

Projekt idejne zasnove, ki vsebuje širitev cestišča, obnovo treh premostitvenih objektov (mostov) in izgradnjo kolesarske steze na relaciji med Vrhniko in Horjulom je v zaključni fazi. Projekt vodi Direkcija RS za infrastrukturo ob sofinanciranju Občine Horjul, gre pa za regijsko zelo pomemben projekt.

Na občini so sporočili, da se tudi zaključuje urejanje dogovorov z lastniki zemljišč, ki so ali pa bodo v kratkem prejeli ponudbe za odkup zemljišča glede na ocenjene deleže parcel. Poudarjajo tudi, da se bodo po končani gradnji izvedle geodetske odmere dejanskega posega in se bo naredil poračun. Direktorica občinske uprave Urška Marolt še poziva vse lastnike, ki imajo morebitna vprašanja, da se obrnejo na kontakte, ki so navedeni na dopisu, ki so ga prejeli. V kolikor se pojavijo dodatna vprašanja, pa se lahko obrnejo tudi na občino Horjul, kjer bodo z veseljem poiskali odgovore in rešitve.

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi